MZC’11 neemt de koppositie over na winst op Arnemuiden

Op een regenachtig en winderig Sportpark Den Hogen Blok was Arnemuiden vanmiddag de tegenstander van de eerste selectie van MZC.

De eerste minuten waren voor Arnemuiden, maar in de achtste minuut van de wedstrijd was het MZC dat op voorsprong kwam. Na een aanval door het centrum van Arnemuiden legde Kyle van Tiggelhoven de bal breed op Sander van Vossen aan de rechterkant van de 16 meter van Arnemuiden. Het leek of Sander de bal voor zou geven, maar hij besloot, uit een bijna onmogelijke hoek, op doel te schieten. En dat was een goede beslissing want via de binnenkant van de paal belandde het schot van Sander achter de keeper van Arnemuiden. En zo kwam MZC, al vroeg in de wedstrijd, op een 1-0 voorsprong.

Na 12 minuten spelen een kans voor Arnemuiden, maar de paal zorgde ervoor dat de gelijkmaker niet gescoord werd. In de 20e minuut een mooie MZC-aanval over verschillende schijven. Uiteindelijke legde Ramon Janson de bal terug op Kyle van Tiggelhoven die wel heel vrij stond. Met een bekeken schot bracht Kyle de Zierikzeese hoofdmacht op een 2-0 voorsprong.

In de 27e minuut kwam Arnemuiden, via een kopbal van de Arnemuiden-verdediger Jesse Bank, op 2-1, omdat MZC de bal niet weg kreeg uit de eigen 16 meter.

Tien minuten voor rust nog een goede mogelijkheid voor MZC na een snelle aanval. De inzet van Ramon Janson ging naast. Met een 2-1 stand zochten de spelers de kleedkamer op voor een warme beker thee.

Arnemuiden ging na de rust wel beter spelen, maar tot echte grote mogelijkheden kwam Arnemuiden niet. In de 57e minuut was Ramon Janson dicht bij de 3-1, maar zijn schot vanuit een corner ging naast. In de 64e minuut de eerste wissel van MZC-trainer Harro Hazelaar. Kyle van Tiggelhoven werd naar de kant gehaald en werd vervangen door Martijn Dalebout, die weer de eerste minuten kon maken na zijn blessure.

Sander van Vossen kreeg misschien wel de grootste kans op de 3-1, maar Sander raakte de bal totaal verkeerd, waardoor zijn inzet naast ging. MZC kwam toch op een 3-1 voorsprong. Na een corner van Sven Heijboer in de 68e minuut kopte Rody Vermue de bal, misschien met een beetje hulp van de keeper, in het doel van Arnemuiden.

Na de 3-1 was de wedstrijd wel gespeeld. Er waren nog twee wissels. Na 81 minuten spelen nam Christon Aimbabe de plaats in van Sander van Vossen en Coen Dalebout werd in de 87e minuut vervangen door Freek Hoogenboom.

Na 4 minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een belangrijke overwinning om boven in mee te blijven doen. Of het genoeg was om de eerste periodetitel binnen te halen, zal later bekend worden, omdat de wedstrijd SVOD’22 tegen Heinenoord werd afgelast. Zeker is wel dat MZC de koppositie overneemt en dat de eerste selectie nog steeds ongeslagen is.

Scoreverloop:

.8 – 1-0 Sander van Vossen

.20 – 2-0 Kyle van Tiggelhoven

.27 – 2-1 Jesse Bank

.68 – 3-1 Rody Vermue

Gele kaart: Harro Hazelaar

Opstelling MZC’11:

Mike Bakker, Rick Ganzeman, Jesse van der Linden, Roemer Bij de Vaate, Rody Vermue, Kyle van Tiggelhoven (.64 Martijn Dalebout), Coen Dalebout (.87 Freek Hoogenboom), Sven Heijboer, Ramon Janson, Jeremy Hubregste en Sander van Vossen (.81 Christon Aimbabe).

Man of the Match: Rody Vermue