MZC’11 doet wat het moet doen en wint van MOC’17

De selectie van trainer Harro Hazelaar reisde vanmiddag af naar Bergen op Zoom voor de zevende competitiewedstrijd. Dit is het voordeel van een grote selectie zei de Zierikzeese-trainer voorafgaand aan de wedstrijd en doelend op de behoorlijke lijst met geblesseerde spelers. MOC’17 was de tegenstander op Sportpark Rozenoord. Ondanks de voorspellingen van buienradar op een zonnige en droge middag, vielen er toch regelmatig de nodige regendruppels op het kunstgras.

Het eerste half uur waren er wat kleine mogelijkheden, maar MZC had het lastig om de vrije man te vinden. MOC speelde compact en redelijk verdedigend. Pas in de 31e minuut viel de eerste echt grote kans voor MZC te noteren. Na een goede interceptie van Ramon Janson ging Ramon het strafschopgebied van MOC in. In plaats van de bal breed te leggen op de vrijstaande Kyle van Tiggelhoven, besloot Ramon zelf te schieten. Zijn inzet ging voorlangs.

Twee minuten later leek MZC op een 0-1 voorsprong te komen na een rake kopbal van Rody Vermue, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af vanwege buitenspel. Het meeste balbezit was voor MZC en MOC beperkte zich tot verdedigen en het spelen van de lange bal. Zo ook in de 37e minuut. Maar keeper Mike Bakker deed goed mee en kon de bal op de rand van het strafschopgebied oppakken.

Vier minuten voor rust opende MZC dan toch de score. Sven Heijboer gaf een voorzet richting de inlopende Sander van Vossen. De voorzet leek een prooi te worden voor de keeper van MOC, maar hij liet de bal los. Sander van Vossen reageerde attent en scoorde de 0-1. Met deze stand zochten de spelers de kleedkamers op.

Vier minuten na het begin van de tweede helft een goede aanval via Ramon Janson en de mee opgekomen Rick Ganzeman. De bal kwam via Rick voor de voeten van Jeremy Hubregtse die wel heel vrij voor de goal stond, maar zijn schot ging over het doel van MOC.

In de 61e minuut kwam MZC op een 0-2 voorsprong. Na goed druk zetten van Ramon Janson, speelde de centrale verdediger van MOC de bal wel heel hard terug op zijn keeper. Het werd een ongelukkige middag voor de keeper van MOC, want de terugspeelbal ging onder zijn voet door en rolde het doel in.

Drie minuten na de 0-2 verliet Sander van Vossen lichtgeblesseerd het veld en voor hem kwam Ingmar Quist binnen de lijnen. Dezelfde Ingmar had in de 70e minuut een kans om de 0-3 op het scorebord te zetten, maar van dichtbij ging de bal er niet in. Na iets meer dan een kwartier speeltijd moest Ingmar het veld geblesseerd verlaten. Christon Aimbabe kwam voor hem in de plaats.

In de 80e minuut de laatste MZC-wissel. Coen Dalebout werd naar de kant gehaald en Freek Hoogenboom was zijn vervanger. Het spel was rommelig, wat eigenlijk typerend was voor de hele wedstrijd. Na precies 90 minuten spelen, vond de scheidsrechter het genoeg geweest en floot voor het einde van de wedstrijd.

Drie belangrijke punten voor de Zierikzeese ploeg die ook nodig waren om bovenin mee te blijven doen. De beide concurrenten (Heinenoord en SVOD’22) wonnen ook beide hun wedstrijden en dus blijft MZC op de derde plaats staan met 1 punt verschil met de nummers 1 en 2.

Volgende week de laatste wedstrijd in de eerste periode waarbij MZC thuis tegen Arnemuiden speelt en de beide concurrenten van MZC (Heinenoord en SVOD’22) het tegen elkaar opnemen.

Scoreverloop:

  • .42 – 0-1 Sander van Vossen
  • .61 – 0-2 eigen doelpunt MOC’17

Opstelling MZC’11:

Mike Bakker, Rick Ganzeman, Jesse van der Linden, Rody Vermue, Roemer Bij de Vaate, Kyle van Tiggelhoven, Coen Dalebout (.80 Freek Hoogenboom), Sven Heijboer, Ramon Janson, Jeremy Hubregtse en Sander van Vossen (.64 Ingmar Quist en .77 Christon Aimbabe),