Late treffer bezorgt MZC’11 een punt tegen Hellevoetsluis

De zesde wedstrijd van dit seizoen werd vanmiddag gespeeld. Op Sportpark Den Hogen Blok was Hellevoetsluis de tegenstander. Onder moeilijke omstandigheden (veel wind en een glad kunstgrasveld) gebeurde er tot de 18e minuut niet veel. Na 18 minuten spelen een kans voor Hellevoetsluis, maar de speler van Hellevoetsluis kreeg de bal niet langs de uitkomende keeper Mike Bakker. Als er wel gescoord was, was de goal waarschijnlijk afgekeurd vanwege buitenspel.

In de 31e minuut zag keeper Mike Bakker een speler van Hellevoetsluis op zich afkomen, na een corner van MZC. Deze keer was het geen buitenspel, maar voorkwam een redding van de Zierikzeese keeper dat MZC op achterstand kwam.

Met een 0-0 stand zochten de spelers de kleedkamers op voor een warm kopje thee.

Hellevoetsluis bouwde eigenlijk al de hele wedstrijd niet op, hanteerde veel de lange bal en schuwde de overtredingen ook niet. In de 64e minuut was Jesse van Vlies dicht bij de 1-0, maar via het been van een verdediger van Hellevoetsluis ging de bal naast. Vier minuten later een goede aanval van MZC via de rechterkant van het veld wat resulteerde in een goede voorzet van Sander van Vossen. Er was geen bezetting voor de goal, dus de bal ging voorlangs. MZC werd in deze fase wel sterker. Op het moment dat MZC het overwicht kreeg, scoorde Hellevoetsluis de 0-1. In de 74e minuut een counter van Hellevoetsluis waarbij niet goed ingegrepen werd. Bovendien stond keeper Mike Bakker redelijk ver voor zijn doel waardoor de nummer 17 van Hellevoetsluis kon scoren.

Na 80 minuten spelen verlieten Sander van Vossen en Rick Ganzeman het veld en werden vervangen door Jaimy Matthews en Coen Dalebout. Door deze wissels ging MZC met drie verdedigers spelen om zo te proberen de gelijkmaker te scoren. In de 88e minuut kreeg Rody Vermue dé kans op de 1-1, maar zijn schot belandde op de paal.

Een minuut na de kans van Rody werd het dan toch 1-1 voor MZC. Luuk van Vossen ging het stafschopgebied in, zette een aantal verdedigers aan de kant en krulde de bal buiten bereik van de keeper in het doel van Hellevoetsluis.

De laatste minuten van de wedstrijd waren voor MZC. Verschillende schoten op het doel van Hellevoetsluis werden wonder boven wonder elke keer verwerkt door of de keeper of de verdedigers en dus bleef het na 99 minuten spelen 1-1.

Gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag, al had MZC door de mogelijkheden aan het eind van de wedstrijd ook zo maar drie punten aan de wedstrijd over kunnen houden. Door het gelijkspel zakt MZC 2 plekken op de ranglijst, maar het verschil met de nummers 1 en 2 is maar 1 punt. Na 4 overwinningen en 2 gelijkspelen is MZC dit seizoen nog ongeslagen.

Scoreverloop:

.74 – 0-1

.89 – 1-1 Luuk van Vossen

Gele kaart: Ramon Janson

Opstelling MZC’11:

Mike Bakker, Rick Ganzeman (.80 Coen Dalebout), Jesse van der Linden, Rody Vermue, Roemer Bij de Vaate, Jesse van Vlies, Sven Heijboer, Rody Vermue, Ramon Janson, Jerremy Hubregste en Sander van Vossen (.80 Jaimy Matthews)

Man of the Match: Mike Bakker