Flitsende start VR1 levert geen punten op

Zaterdag speelde VR1 in Papendrecht onder zeer natte omstandigheden de zevende competitiewedstrijd van dit seizoen. Na een moeizame voorbereiding (de wedstrijd begon een half uur later) schoot MZC uit de startblokken. Al in de 1e minuut snelde Floor Pronk aan de linkerkant haar tegenstandster voorbij en bracht de bal voor het doel. Leila Kordic nam de bal aan en schoot meteen op doel. Haar inzet bleek onhoudbaar voor de keepster van Papendrecht, oud Zierikzee-lid Petra Dugardein: 0-1.Niet veel later was Fleur Bakker succesvol. Zij zorgde in de 3e minuut met een prachtig afstandsschot voor de tweede treffer: 0-2. Een flitsende start van MZC.

Na het goede begin van de wedstrijd hield MCZ het initiatief. Er werd goed gecombineerd en Papendrecht werd veelal op eigen helft teruggedrongen. MZC was dichtbij de 0-3, maar de keepster kon net voorkomen dat Floor Pronk de bal in het doel kon tikken. De thuisploeg loerde vooral op een counter. Dat leidde in de 8e minuut tot een tegentreffer. Bij de achterlijn kon niet voorkomen worden dat de bal voor het doel gebracht kon worden. Eenvoudig kon de 1-2 worden binnengetikt. Een tegenvaller na zo’n goede start. MZC pakte de draad goed op en bleef de bovenliggende partij. Toch kwam Papendrecht in de 25e minuut op gelijke hoogte. Isa Berrevoets kreeg de bal in het zestienmetergebied van dichtbij ongelukkig tegen haar arm. De scheidsrechter legde de bal op de stip.

De penalty werd onberispelijk ingeschoten: 2-2. Ook deze teleurstelling kwam MZC te boven. Het team ging op zoek naar een nieuwe voorsprong. Bijna was het raak in de 35e minuut. Een mooi schot van Leila Kordic belandde op de lat. Kort na deze poging moest Leila uitvallen na een ongelukkige valpartij. Haar vervangster, Whitney Visser, liet MZC in de 40e minuut opnieuw juichen. Nadat een schot van Femke Berrevoets gepareerd werd, stond Whitney op de goede plaats. Zij schoof de bal rustig langs de keepster: 2-3.

Dit werd ook de ruststand.

Na de rust was het spelbeeld heel anders. Waar MZC in de eerste helft veelal de regie had, nam Papendrecht in de tweede helft meter het heft in handen. MZC leverde makkelijk ballen in en Papendrecht won meer duels. De druk op de Zierikzeese defensie nam toe. In de 48e minuut bood MZC een aanvalster van Papendrecht de gelegenheid om uit een afgeslagen hoekschop nog tot een schot te komen. Dit leverde de gelijkmaker op: 3-3.

Opnieuw een tegentreffer vlak na de rust, evenals in een aantal voorgaande wedstrijden. In het vervolg van de wedstrijd golfde het spel op en neer, zonder dat een van de partijen tot serieuze doelkansen kwam. Papendrecht dwong wel meer gevaar af en mocht diverse hoekschoppen nemen. Aan de andere kant probeerde Tessa v.d. Velde het met een schot van afstand, toen zij de keepster ver voor haar doel zag staan. De bal miste het doel maar net. Halverwege de tweede helft werd het al erg schemerig, maar de lichtinstallatie bleek niet te werken.

De wedstrijd moest worden uitgespeeld terwijl het alsmaar donkerder werd. Papendrecht ging uiteindelijk het best om met de omstandigheden en wist in de 80e minuut op voorsprong te komen. Weer werd er niet adequaat ingegrepen, toen Papendrecht aandrong: 4-3.

MZC perste er nog wel een slotoffensief uit. Een goede vrije trap van Tessa v.d. Velde bood Emma v.d. Neut nog een goede kans. Haar kopbal ging helaas naast. Zo leed MZC opnieuw een nipte nederlaag.