VR1 verliest van NSVV

Zaterdag moest VR1 het op Den Hogen Blok opnemen tegen NSVV VR1. Na de goede wedstrijd tegen Binnenmaas VR1 begon de thuisploeg vol vertrouwen aan het duel. Na een eerste offensiefje van NSVV nam MZC de touwtjes wat meer in handen, zonder voor veel doelgevaar te zorgen. De wedstrijd kwam geleidelijk in evenwicht. In de 16e minuut belandde een doeltrap van Sanne Hendrikse in de voeten van een speelster van NSVV. Daar ontstond meteen een aanval uit, die doeltreffend werd afgerond: 0-1.

Een fikse tegenvaller na een goed begin van de wedstrijd. In de loop van de eerste helft kreeg NSVV de controle over de wedstrijd, met name omdat MZC te slordig speelde en aanvallend te weinig creëerde. Overigens had NSVV ook geen echte doelkansen. Keepster Sanne Hendrikse heeft nauwelijks iets te doen gehad. De enige echte mogelijkheid voor MZC was voor Leila Kordic, maar haar inzet miste het doel. Zo werd de rust met een 0-1 stand bereikt.

Na de rust ging MZC energiek van start om de opgelopen achterstand weg te werken. Dat leek zeker mogelijk, gezien de geringe krachtsverschillen in de eerste helft. Er ontstond in het eerste deel van de tweede helft een veldoverwicht voor MZC; een fase waarin de gelijkmaker een kwestie van tijd leek. Het lukte echter niet om tot echte doelkansen te komen. En zoals wel vaker gebeurt in een wedstrijd, was het de tegenstander die wel scoorde. In de 70e minuut maakte NSVV dankbaar gebruik van onzorgvuldig opbouwen in de achterhoede van MZC. Een snelle dieptepass zette een speelster vrij voor Sanne Hendrikse, die kansloos was: 0-2.

Daarmee leek het geloof uit het team te verdwijnen. In de 82e minuut werd het nog 0-3. Daarmee kreeg de wedstrijd een eindstand die enigszins geflatteerd was. NSVV VR1 is door de overwinning de nieuwe koploper van de 3e klasse H.