Voorbeschouwing MZC’11 – Heinenoord

De competitie is drie wedstrijden onderweg en morgen staat er al een heuse topper op het programma. Heinenoord (nog zonder puntverlies) komt op bezoek in Zierikzee. Om 14.30 uur zal er afgetrapt worden op Sportpark Den Hogen Blok tussen de nummer 2 en de nummer 1 van de ranglijst. De wedstrijd staat onder leiding van de heer S. de Wild.

Heinenoord is, zoals gezegd, nog zonder puntverlies en staat bovenaan met 9 punten uit 3 wedstrijden (doelsaldo +8) en heeft vorig weekend met 3-0 gewonnen van Arnemuiden. Pas na rust scoorde Heinenoord met een afstandsschot  de 1-0 en de 2-0 en de 3-0 kwamen in de slotfase op het scorebord.

MZC staat op de tweede plaats met 7 punten uit 3 wedstrijden (doelsaldo +5). De eerste twee competitiewedstrijden werden gewonnen en afgelopen zaterdag kwam MZC niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen WHS. In de 80e minuut kwam WHS op een 1-0 voorsprong en drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd kwam MZC op 1-1 na een doelpunt van Rody Vermue. Volgens trainer Harro Hazelaar na de wedstrijd tegen WHS heeft MZC “twee punten verloren en dat lag aan onszelf”. MZC heeft “weerbaarheid getoond, maar was onzorgvuldig”. 

MZC en Heinenoord hebben in het seizoen 2016/17 tegen elkaar gespeeld. De thuiswedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel en de uitwedstrijd werd met 5-0 verloren. Opvallend bij de uitwedstrijd was dat het spel vlak na het begin werd stilgelegd, omdat de tenues van beide ploegen, volgens de scheidsrechter, toch te veel op elkaar leken. MZC speelde toen nog in het zwart/wit gestreepte tenue terwijl Heinenoord in groen/wit gestreepte shirts speelde. Ten tijde van de uitwedstrijd was MZC al gedegradeerd.

Live Uitslagen publiceert ook altijd statistieken. Zie onderstaande de statistiek voor wat betreft winst/verlies en de prognose.

* Kans op winst MZC – 43%

* Kans op gelijkspel – 24%

* Kans op verlies MZC – 33%

Prognose eindstand: 3-3

Sponsor van de wedstrijdbal: Saman Groep (ook onze hoofdsponsor)

De Pupillen van de Week zijn: Jarne van der Helm en Boaz Westenbrugge, beide spelend in JO10-Rood.

Morgen krijgt de eerste selectie (net als voor elke thuiswedstrijd) een sportmaaltijd welke mede mogelijk gemaakt is door de “Vrienden van MZC’11” en Uw Slager Ornée Bolier uit Zierikzee. Ook dank aan Eetcafé de Banjaard voor het beschikbaar stellen van een rechaud voor het warm houden van de sportmaaltijd.

Tot zover de bespiegelingen vooraf. Morgen dus de topper tussen MZC en Heinenoord. Kan MZC drie punten pakken en dus de koppositie overnemen? of komt de voorspelling van Live Uitslagen uit en wordt het een gelijkspel? of gaat Heinenoord met drie punten naar huis? De spelers van het eerste zullen zeker gebrand zijn op een goed resultaat na het toch wel teleurstellende gelijkspel van afgelopen zaterdag.

Namens het bestuur van MZC bent u van harte uitgenodigd om de wedstrijd te bezoeken en de Zierikzeese hoofdmacht te steunen. Voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste, zal de tweede selectie de wedstrijd tegen Papendrecht spelen. De aftrap is om 12.00 uur.