MZC’11 scoort 5x en blijft koploper

Vanmiddag speelde MZC’11 de vijfde wedstrijd van de competitie. Dit keer was Serooskerke de tegenstander op Sportpark Noordhout. De hekkensluiter tegen de koploper. Op een redelijk zwaar veld viel in de eerste minuut al de eerste grote kans voor MZC te noteren. Een goede pass van Jeremy Hubregste op Sander van Vossen. Een strakke voorzet van Sander leek een makkelijke bal voor Ramon Janson, maar de keeper verkleinde zijn goal goed waardoor de inzet van Ramon naast ging.

Na 22 minuten spelen kreeg Serooskerke, na een inschattingsfout van Rody Vermue, een grote kans om de score te openen, maar het schot ging naast. MZC speelde niet goed. Veel foute passes en het tempo was te laag. Toch kwam MZC vier minuten na de grote kans van Serooskerke op een 0-1 voorsprong. Via een kort genomen corner werd de bal door Ramon Janson voor de goal gespeeld. De keeper tikte de bal in eerste instantie nog wel weg, maar zowel Sander van Vossen als Roemer Bij de Vaate reageerden attent. Laatstgenoemde kopte de bal in het doel van Serooskerke.

Vlak na de 0-1 leek MZC de 0-2 te scoren. Een voorzet van Sander van Vossen werd door Ramon Janson achter de keeper van Serooskerke gewerkt, maar Ramon deed dit in buitenspelpositie. Toch verdubbelde MZC drie minuten voor rust de score. Een goede bal van Luuk van Vossen op Sander van Vossen die naar binnen kapte en met links de bal in de korte hoek schoot betekende de 0-2. Dit was ook de ruststand.

Vijf minuten na rust een aanval via de rechterkant. Luuk van Vossen wachtte goed tot Sander van Vossen was doorgelopen. Met een goede voorzet bereikte Sander de vrijstaande Ramon Janson die deze keer de keeper kansloos liet en zo de 0-3 scoorde voor MZC.

Trainer Harro Hazelaar wisselde voor de eerste keer in de 60e minuut. Jesse van Vlies en Rick Ganzeman verlieten het veld en Coen Dalebout en Kyle van Tiggelhoven waren de vervangers.

In de 64e minuut een poging vanaf het middenveld van Ramon Janson die de keeper te ver voor zijn goal zag staan, maar zijn poging ging net over.

Na 72 minuten spelen kwamen Ingmar Quist en Jaimy Matthews in het veld, terwijl Luuk van Vossen en Sven Heijboer in de dug-out plaatsnamen.

Na een tweetal kansen van Ingmar Quist, leek Serooskerke de 1-3 te scoren, maar de vingertoppen van keeper Mike Bakker voorkwamen dat. In de 82e minuut was het dan toch raak voor Ingmar Quist. Een goede voorzet van Jaimy Matthews werd door Ingmar achter de uitkomende keeper gekopt. Vier minuten voor het eindsignaal scoorde MZC ook nog de 0-5. Een goede aanval via Sander van Vossen en Kyle van Tiggelhoven resulteerde in een afgemeten voorzet van Sander op het hoofd van Rody Vermue.

Na precies 90 minuten spelen, floot scheidsrechter Saaman voor het eind van de wedstrijd. Je kan niet zeggen dat MZC goed speelde, maar als je, net als tijdens de laatste competitiewedstrijd 5 keer scoort, doe je als team wat je moet doen en dat is winnen.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Hellevoetsluis dat vandaag met 2-1 won van Arnemuiden.