MZC’11 overklast Heinenoord en is koploper

Een heuse topper zo vroeg in het seizoen. Heinenoord (de koploper totdat de wedstrijd begon) kwam op bezoek. Met zo’n 350 toeschouwers langs het veld begon MZC aan de wedstrijd om even na half 3 als de nummer 2 aan de wedstrijd.

MZC zette meteen de toon en gaf Heinenoord geen kans om op te bouwen. Er werd agressief gespeeld, in een hoog tempo en met veel inzet. Na 4 minuten spelen een diepe bal van Jesse van der Linden op Sven Heijboer. De afronding over de keeper van Sven was mooi, maar de pass was misschien nog wel mooier. En dus kwam MZC al vroeg op een 1-0 voorsprong. In de 9e minuut leidde balverlies van MZC een aanval in van Heinenoord, maar een goede redding van keeper Mike Bakker zorgde ervoor dat MZC op een 1-0 voorsprong bleef.

Twee minuten later kon MZC-speaker Theo van Hekke zijn microfoon weer aanzetten voor de tweede goal van MZC. Luuk van Vossen zette goed druk op de verdediger van Heinenoord die daardoor in de fout ging. Een te korte bal zorgde ervoor dat Ramon Janson in balbezit kwam. Ramon omspeelde de keeper en scoorde de 2-0. Goed druk zetten en attent zijn, zorgde ervoor dat MZC al binnen het kwartier op een 2-0 voorsprong stond.

Heinenoord kon geen oplossing vinden voor de manier waarop MZC speelde. Een mooi één-tweetje tussen Luuk van Vossen en Ramon Janson zorgde ervoor dat Ramon Janson de bal op Jeremy Hubregste kon geven die op zijn beurt beheerst afrondde. De assistent-scheidsrechter van Heinenoord vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter wilde daar (ook na overleg) niets van weten. Na 26 minuten spelen stond het 3-0 voor MZC.

Vier minuten voor rust nog een goede mogelijkheid voor MZC. Luuk van Vossen speelde de Heinenoord-middenvelder door de benen en gaf een prima pass op Jeremy Hubregtse. Zijn schot ging over.

Met een 3-0 stand gingen de spelers richting de kleedkamers.

De eerste 15 minuten na rust gebeurde er niet al te veel, op een gele kaart van Ramon Janson na. MZC hoefde niet echt meer bij deze stand en spelers van Heinenoord waren niet bij machte om de wedstrijd naar hun hand te zetten.

In de 63e minuut was het weer MZC dat scoorde. Er werd een overtreding gemaakt op Coen Dalebout in het strafschopgebied van Heinenoord. Nadat de scheidsrechter naar de penaltystip had gewezen, was het Luuk van Vossen die MZC op 4-0 zette (zie video).

De eerste wissel aan MZC-kant kwam in de 68e minuut. Sven Heijboer werd naar de kant geroepen en Sander van Vossen kwam voor hem in het veld. En 7 minuten later werd ook Ramon Janson gewisseld. Christon Aimbabe verving hem op de linksbuiten positie.

In de 83e minuut moest keeper Mike Bakker nog één keer handelend optreden. Een schot van Heinenoord tikte de MZC-keeper over de lat.

Met nog 2 minuten officiële speeltijd op de klok kwamen Freek Hoogenboom en Ingmar Quist nog binnen de lijnen. Coen Dalebout en Luuk van Vossen maakten plaats voor beide spelers.

Zo leek de wedstrijd te eindigen in een 4-0 overwinning, maar in de 2e minuut van de extra tijd bracht Sander van Vossen de eindstand op 5-0. Een mooie diepe bal van Jeremy Hubregtse zorgde ervoor dat Sander van Vossen met veel gevoel de bal over de Heinenoord-keeper kon spelen en de vijfde goal voor MZC kon scoren.

Direct na het doelpunt floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd,

Een meer dan verdiende overwinning van de eerste selectie van MZC. Zeker in de eerste helft overklaste MZC de ploeg uit Heinenoord. Mooie doelpunten, spelen om te winnen en boven alles was MZC een echt collectief. De toeschouwers hebben een zeer aantrekkelijke en leuke wedstrijd gezien.

Na de wedstrijd verscheen een bericht op X (voorheen Twitter) dat Heinenoord een complete off-day had. Een off-day of niet, MZC was de betere ploeg en heeft zeer terecht gewonnen.