MZC’11 laat twee punten liggen in Sint-Annaland

Na de goede overwinning op Goes zondag tijdens de oefenwedstrijd van afgelopen dinsdag (3-2) stond gisteren de uitwedstrijd tegen WHS op het programma. De laatste wedstrijd die de Zierikzeese ploeg in Sint-Annaland speelde, werd er met 2-1 verloren. 

Om 14.30 uur stonden Mike Bakker, Rody Vermue, Jesse van der Linden, Roemer Bij de Vaate, Rick Ganzeman, Jesse van Vlies, Sven Heijboer, Luuk van Vossen, Ramon Janson, Jeremy Hubregste en Martijn Dalebout aan de aftrap.

In de eerste helft werd er niet gescoord en het leek erop dat de 0-0 ruststand ook de eindstand zou worden. MZC kreeg wel kansen en was de betere ploeg, maar was onzorgvuldig in de afronding. In de tweede helft raakte Martijn Dalebout geblesseerd en werd vervangen door Christon Aimbabe. Ook werd Jesse van Vlies (die een gele kaart kreeg) door trainer Harro Hazelaar naar de kant gehaald en voor hem kwam Brett de Vos in het veld.

In de 80e minuut kwam MZC zelfs op achterstand na een rake kopbal van een WHS-speler. Drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd scoorde Rody Vermue en eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. 

WHS-trainer Koos Waslander zei tegen de PZC dat zijn ploeg “een punt had gewonnen, MZC is een hele goede ploeg” terwijl zijn MZC-collega zei dat MZC “echt twee punten had verloren”.

Het is duidelijk dat het komende zaterdag, als koploper Heinenoord op bezoek komt, anders zal moeten. De selectie zal tijdens die wedstrijd het toch tegenvallende gelijkspel van gisteren recht willen zetten.

Scoreverloop:

.80 – 1-0

.87 – 1-1 Rody Vermue

Gele kaart: Jesse van Vlies en Ramon Janson