MZC’11 beslist de Schouwse derby in de laatste minuten

Toen de MZC-spelers in Bruinisse aankwamen scheen er nog een zonnetje, maar op het moment dat beide ploegen het veld betraden, begon het te regen en dat heeft het de hele wedstrijd gedaan. Zowel de supporters van Bruse Boys als de MZC-ultra’s zorgden voor de nodige sfeer op Sportpark Volharding in Bruinisse.

Na vier minuten spelen ging een schot van Ramon Janson vanuit de tweede lijn naast en in de 8e minuut kwam het schot van Bruse Boys recht in de handen van MZC-keeper Mike Bakker. In de 13e minuut een goede combinatie tussen Jeremy Hubregste, Luuk van Vossen en Ramon Janson. Het schot van laatstgenoemde vanaf rechts ging over. De wedstrijd kabbelde voort in de rest van de eerste helft zonder dat er echte mogelijkheden aan beide kanten te noteren vielen. Dan moest het maar in de tweede helft gebeuren.

Na een warm kopje thee in de kleedkamer kwamen beide ploegen weer op het veld. In de 54e minuut moest Jesse van der Linden geblesseerd het veld verlaten, Dat was voor trainer Harro Hazelaar ook meteen het moment om de eerste Zierikzeese wissels door te voeren. Kyle van Tiggelhoven kwam in het veld voor Jesse van der Linden en Sander van Vossen kwam binnen de lijnen voor Coen Dalebout.

MZC ging aanvallender spelen met drie aanvallers en dus een 4-3-3 systeem in plaats van hetzelfde systeem als waarmee vorige week Heinenoord werd verslagen (een verkapte 4-4-2).

Vlak na de wissel een mogelijkheid voor Sander van Vossen, maar de goed keepende Bruse-keeper verwerkte het schot tot corner. Na 66 minuten spelen was een verdediger van Bruse Boys net eerder bij de bal dan Ramon Janson. Daardoor werd de strakke voorzet van Sander van Vossen een corner in plaats van een goede kans voor Ramon Janson.

Een minuut later was Rody Vermue vlak bij de 0-1, maar zijn inzet van dichtbij ging over de goal van Bruse Boys. MZC creëerde meer kansen, maar het bleef uitkijken voor de counter. Op de tribune dacht de luidruchtige Bruse jeugd dat Bruse Boys op een 1-0 voorsprong kwam, maar de bal ging naast het doel van Mike Bakker.

In de 83e minuut werd Ramon Janson naar de kant gehaald en kwam Christon Aimbabe binnen de lijnen. MZC mocht een aantal corners achter elkaar nemen, maar pas bij een korte variant tussen Luuk en Sander van Vossen kon Roemer Bij de Vaate (na een voorzet van Luuk) de bevrijdende 0-1 binnenkoppen. 

Na de 0-1 was de ban ook gebroken want in de 88e minuut scoorde Christon Aimbabe, na goed doorgaan van Sander van Vossen en een afgemeten voorzet, de 0-2.

Twee minuten later zette Luuk van Vossen de 0-3 op het scorebord. Sander van Vossen ging goed door op de keeper, waardoor Sander de bal veroverde en daarna Luuk optimaal bediende waardoor Luuk de bal in een leeg doel kon schieten.

Vlak voor het eindsignaal van de scheidsrechter (die de wedstrijd goed leidde) werd Sander van Vossen aan de rechterkant in de diepte aangespeeld en met een geplaatst schot passeerde Sander de keeper van Bruse Boys. Ondanks een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter keurde de scheidsrechter de goal goed.

Een op het oog moeizame wedstrijd die in de laatste minuten op overtuigende wijze werd beslist. De volgende ronde van het bekertoernooi is door deze overwinning een feit.

Volgende week zaterdag gaat MZC op bezoek bij Serooskerke voor de vijfde wedstrijd in de competitie.

Scoreverloop:

.84 0-1 Roemer Bij de Vaate

.88 0-2 Christon Aimbabe

.90 0-3 Luuk van Vossen

.90+1 0-4 Sander van Vossen

Gele kaart: Rick Ganzeman

Opstelling MZC’11:

Mike Bakker, Rody Vermue, Jesse van der Linden (.55 Kyle van Tiggelhoven), Roemer Bij de Vaate, Rick Ganzeman, Jesse van Vlies, Coen Dalebout (.55 Sander van Vossen), Luuk van Vossen, Ramon Janson (.84 Christon Aimbabe), Jeremy Hubregste en Sven Heijboer.