JO15-1 neemt met gelijkspel afscheid van trainer

Op sportpark Den Hogen Blok heeft JO15-1 fase 1 afgesloten met een gelijkspel. Het werd 1-1 tegen Krabbendijke. Ondanks het meerdere balbezit keek MZC lange tijd tegen een 0-1 achterstand aan. Pas 10 minuten voor tijd – toen er wat opportunistischer werd gespeeld – viel de 1-1. Met een kopbal (net naast) en een schot (op de paal) zat er zelfs nog meer in. MZC blijft dit seizoen wel nog ongeslagen.

Met een zege zou JO15-1 niet meer in te halen zijn en als koploper eindigen. Echt aanspraak mocht MZC niet maken op de overwinning. Daarvoor was de ploeg te onrustig en slordig aan de bal. Hierdoor werden maar mondjesmaat kansen gecreëerd.

De wedstrijd tegen Krabbendijke betekende de laatste van trainer Denny Snijders. Hij gaat bij het MZC-team aan de slag waar zijn dochter voetbalt. De spelers hadden als verrassing shirts gemaakt met bedankteksten erop voor Denny. Vele seizoenen trainde hij deze spelers.

Dit seizoen deed hij een stapje terug door assistent te zijn van Barry Hage, die het team samen met assistent Sem van Gent, leider Chester Poots en assistent-scheidsrechters Richard Zanddijk en Marco Hoek blijft begeleiden.

Maandagavond spelen Terneuzens Boys en Kloetinge hun inhaalwedstrijd. Wint een van beide clubs is die winnaar van fase 1. Alleen bij een gelijkspel eindigt MZC als eerste.