JO14-1 test met video-analyse

Sinds een aantal weken wordt er bij de thuiswedstrijden van JO14-1, het team van trainer Richard de Moedt, getest met een videoanalyse-systeem. Dit systeem bestaat uit een slimme camera, die gemonteerd is op een mast, die tot een hoogte van een aantal meters kan worden uitgeschoven. Het slimme aan de camera is dat deze de bal automatisch volgt. Op deze manier kunnen beelden van specifieke spelsituaties gemaakt worden tijdens een wedstrijd of training. Deze beelden kunnen voor opleidingsdoeleinden gebruikt worden, bijvoorbeeld om een uitleg van de trainer te verduidelijken.

Tijdens de testperiode, die nog zeker een aantal weken zal duren, worden de beelden alleen via een videoscherm aan de spelers getoond en niet op andere wijze gedeeld. Na deze periode zal er in samenspraak met de TC en trainersbegeleiders een evaluatie plaatsvinden. Het plan is om het systeem uiteindelijk verder uit te rollen en voor zowel de jeugd- als de seniorenteams in te zetten.

Foto: Jeugdcoördinator Wouter van Marle toont het videoanalyse systeem