VR1 met ruime cijfers langs Brouwershaven/ZSC VR1

Maandagavond speelde VR1 een oefenwedstrijd tegen Brouwershaven/ZSC VR1. Tegen deze 5e-klasser kon verder geoefend worden in het opbouwen van achteruit en het combinatiespel. De eerste fase van de wedstrijd liet Brouwershaven/ZSC zien de huid zo duur mogelijk te willen verkopen. Met veel inzet werd het spel van MZC bestreden. In de 6e minuut leverde dat zelfs een treffer van de thuisploeg op: 1-0.

Al snel na de openingstreffer werd het niveauverschil tussen beide teams duidelijk; MZC combineerde vlot en creëerde een aantal mogelijkheden. De keepster van Brouwershaven/ZSC hield echter haar doel nog even schoon. Nadat Fleur Bakker in de 20e minuut de 1-1 had binnengeschoten, werd het verzet van de thuisploeg al wat minder. MZC ging vanaf dat moment in hoog tempo op zoek naar een voorsprong. Die kwam er toen Fleur Bakker attent reageerde, toen de keepster een schot niet onder controle kreeg: 1-2. Nog voor de rust werd de voorsprong uitgebouwd naar 1-3 en 1-4 door twee treffers van Femke Scheele.

Na de rust was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Brouwershaven/ZSC. Er werd door MZC veelvuldig goed aangevallen over de vleugels en dat leverde goede kansen op. De thuisploeg beperkte zich voornamelijk tot het voorkomen van tegendoelpunten. Ondanks dat, konden doelpunten niet uitblijven. Met vlotte combinaties werd de verdediging van Brouwershaven/ZSC keer op keer uit elkaar gespeeld met een doelpunt als bekroning. De score liep snel op. Femke Scheele (1x), Fleur Bakker (2x) en Whitney Visser (4x) bepaalden met hun doelpunten in de tweede helft de eindstand op 1-11.

Ondanks het grote niveauverschil was het een nuttige oefenwedstrijd, omdat de speelsters lieten zien steeds beter de afgesproken speelwijze te kunnen uitvoeren.

Zaterdag speelt VR1 haar laatste poulewedstrijd voor de beker tegen Zeelandia Middelburg VR1.