VR1 knap langs FC Axel

Zaterdag liet VR1 zien dat de forse nederlaag tegen Kloetinge van vorige week niet doorwerkte in de wedstrijd tegen FC Axel. In het eerste deel van de wedstrijd hield het team van trainer Yuri Vogelzang de tegenstander veelal op de eigen helft. Met goed combinatiespel werden ook enkele kansen gecreëerd. Schoten van Femke Scheele en Marit Hendrikse konden door de keepster van FC Axel ternauwernood tot hoekschop worden verwerkt. Na een kleine 20 minuten kwam FC Axel tegen de verhouding in op voorsprong. Slordig balverlies leidde een counter in, die knap werd afgerond. Keepster Sanne Hendrikse was kansloos: 0-1.

Na deze tegenvaller werd het spel van MZC wat slordiger en gehaaster. Er werd te snel de lange bal gespeeld. Wel bleef MZC een licht veldoverwicht houden met nog enkele mogelijkheden om langszij te komen. De keepster van FC Axel bleek vooralsnog niet te passeren, waardoor de rust met een 0-1 stand aanbrak.

Kort na de rust verdubbelde FC Axel de score. Er werd te veel ruimte gegeven aan een opkomende middenveldster, die daar wel raad mee wist: 0-2. Lang konden de gasten uit Axel niet genieten van deze gunstige stand. Uit een goede hoekschop van Tessa v.d.Velde kopte Leila Kordic knap de 1-2 binnen. Na de aansluitingstreffer was het geloof in een goed resultaat weer helemaal terug. MZC werd weer steeds meer de bovenliggende partij. Ook het combinatiespel kwam weer wat beter uit de verf. Een mooie aanval via Floortje Pronk over de rechterkant belandde voor de voeten van Leila Kordic, die haar tweede van de middag binnenschoot: 2-2.

MZC had de wedstrijd onder controle en leek na de gelijkmaker door te drukken. Toch kwam de thuisploeg opnieuw op achterstand. Weer ging daar onnodige balverlies aan vooraf: 2-3.
Na deze nieuwe domper rechtte het jonge team nogmaals de rug. Het wenste zich niet neer te leggen bij een dreigende nederlaag. Met succes.
In de laatste 10 minuten werd Femke Scheele twee keer mooi in scoringspositie gebracht. Beide keren rondde zij beheerst af: 3-3 en 4-3.
Bijna was het kort voor tijd nog een keer raak, maar Femke Berrevoets zag haar inzet knap gestopt worden door de keepster. Daarmee werd de eindstand 4-3. Een mooi resultaat.