VR1 geklopt door Zeelandia Middelburg VR1

VR1 heeft de goede wedstrijd van vorige week geen positief vervolg kunnen geven. Zeelandia Middelburg VR1 bleek zaterdag iets sterker.

MZC begon niet scherp genoeg aan de wedstrijd, terwijl de tegenstander er juist veel energie in stak. Het positiespel van thuisploeg was te onnauwkeurig om gevaarlijk te kunnen worden. Zeelandia Middelburg hanteerde veel de lange bal en dat zorgde voor enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Sanne Hendrikse. Bij een hard schot bracht de lat redding. Enigszins tegen de verhouding in, kwam MZC halverwege de eerste helft toch op voorsprong. Via een goede combinatie kwam Fleur Bakker in balbezit. Zij zag Whitney Visser er beter voor staan en speelde haar aan. Whitney aarzelde niet en liet met haar harde schot de keepster kansloos: 1-0. MZC leek na het doelpunt even meteen te willen doordrukken. Dat lukte niet. Integendeel, Zeelandia Middelburg kwam na een half uur op gelijke hoogte. Een afstandsschot verdween over Sanne Hendrikse in de touwen: 1-1. Daarna ontstonden er aan beide kanten nog wat mogelijkheden, maar voor de rust werd niet meer gescoord.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de gasten kwamen op voorsprong. Zeelandia Middelburg profiteerde van het weifelende verdedigen van MZC: 1-2. Het spel golfde daarna op en neer, zonder dat er kansen ontstonden. Zeelandia Middelburg was wel wat feller en energieker dan MZC en kwam na een zwakke uittrap van MZC op 1-3. Vervolgens was Femke Berrevoets bij een counter dichtbij de aansluitingstreffer, maar haar inzet werd door de keepster gekeerd. Toen Floortje Pronk met een prachtige treffer de 2-3 aantekende, kwam met nog 20 minuten te spelen bij de thuisploeg het geloof in een goed resultaat terug. Het pakte anders uit. In de slotfase sloeg Zeelandia Middelburg nog twee keer toe en was de nederlaag een feit. Eindstand 2-5.