MZC’11 neemt drie punten mee uit Zeeuws-Vlaanderen na winst op vv Terneuzen

Vandaag was de tegenstander van MZC’11 de gepromoveerde ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen namelijk vv Terneuzen. Na oefenwedstrijden en bekerwedstrijden werd vandaag de eerste competitiewedstrijd gespeeld. Iets later dan gepland werd er afgetrapt op het kunstgrasveld in Terneuzen.

De beginfase was voor Terneuzen. In de 8e minuut een goede mogelijkheid voor Terneuzen. Het schot ging wel over de uitkomende MZC-keeper Mike Bakker, maar naast het doel van MZC. Vier minuten later bracht keeper Mike Bakker redding na een aanval van Terneuzen door het centrum van MZC. Pas in de 17e minuut een mogelijkheid voor MZC. Jesse van der Linden speelde een diepe bal op Jeremy Hubregtse die de bal over de keeper van Terneuzen speelde, maar ook over het Terneuzense doel.

Na de doelpoging van Jeremy Hubregtse moest Mike Bakker in de 18e minuut wederom redding brengen op een schot van Terneuzen vanuit de tweede lijn.

Door het missen van de kansen door Terneuzen, de reddingen van de Zierikzeese keeper en het niet effectief en ietwat onrustig spelen van MZC, gingen de spelers rusten met een 0-0 stand.

Na rust was er meer overleg en rust bij MZC. Na drie minuten spelen in de tweede helft kreeg MZC een corner. Sven Heijboer trapte de corner die, onbedoeld, werd verlengd door een verdediger van Terneuzen. De bal kwam voor de voeten van Roemer Bij de Vaate die de keeper kansloos liet en zo MZC op een 0-1 voorsprong zette (zie video).

Na een schot van Terneuzen dat voorlangs het doel van MZC ging een counter van MZC. Na een diepe bal van Jeremy Hubregtse op Martijn Dalebout, ging Martijn richting de keeper. Zijn inzet werd in eerste instantie nog tegen gehouden door de keeper, maar op de tweede poging van Martijn had de keeper geen antwoord en zo kwam in de 60e minuut de 0-2 op het scorebord.

Een minuut na de goal werd de maker van de 0-2 naar de kant gehaald en kwam Sander van Vossen in het veld. MZC ging wel beter spelen, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam MZC niet. In de 78e minuut werd Luuk van Vossen vervangen door Coen Dalebout en drie minuten later werd ook Sven Heijboer vervangen. Zijn plaats werd ingenomen door Kyle van Tiggelhoven.

Terneuzen probeerde het MZC nog wel lastig te maken, maar de precisie miste (eigenlijk al de hele middag) in de afronding. Zes minuten voordat de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd werd Jeremy Hubregste vervangen door Ingmar Quist.

Drie punten in de eerste competitiewedstrijd, terwijl MZC niet het beste spel liet zien en te weinig gebruik maakte van de ruimte op het veld, kan je gerust een goed resultaat noemen.

Volgende week de eerste thuiswedstrijd in de competitie. Op Sportpark Den Hogen Blok in Zierikzee komt SVOD’22 op bezoek dat vandaag met 10-1 !! won van Arnemuiden.

Scoreverloop:
.48 – 0-1 Roemer Bij de Vaate
.60 – 0-2 Martijn Dalebout

Gele kaart:
.29 Martijn Dalebout

Opstelling MZC’11:
Mike Bakker, Jesse van der Linden, Rody Vermue, Roemer Bij de Vaate, Rick Ganzeman, Jesse van Vlies, Sven Heijboer (.81 Kyle van Tiggelhoven), Luuk van Vossen (.78 Coen Daebout), Ramon Janson, Jeremy Hubregste (.88 Ingmar Quist) en Martijn Dalebout (.61 Sander van Vossen)