MZC’11 in extra tijd naar 2-2 tegen Victoria ’03

Onder lastige omstandigheden (31 graden, dor veld, slecht zichtbare lijnen en twee teams met bijna identieke shirts) speelde MZC gisteren de tweede bekerwedstrijd van het seizoen. Onder toeziend oog van de basiliek van Oudenbosch begon MZC aan de wedstrijd tegen Victoria ’03.

Een rommelige en slordige wedstrijd waarbij (zeker in de beginfase) het soms leek op pupillen voetbal omdat de spelers van beide teams heel dicht op elkaar speelden en het veld niet breed gehouden werd. De spelers gingen de bal veelvuldig brengen in plaats van de bal het werk laten doen en er werd niet goed positie gekozen vooral bij balbezit.

In de 17e minuut de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Vanuit een corner ging de kopbal van Jesse van der Linden naast. Twee minuten laten eindigde het schot van Rick Ganzeman naast de goal van de keeper van Victoria’03. Na 21 minuten spelen de eerste mogelijkheid voor Victoria ’03. Maar keeper Mike Bakker zag het schot naast gaan.

In de 24e minuut had Brett de Vos de kans op de 0-1. Na een strakke voorzet van Martijn Dalebout ging de inzet van Brett via een Victoria verdediger naast in plaats van tussen de palen. Vanuit de corner die volgde ging de kopbal van Roemer Bij de Vaate eveneens naast.

MZC had in de 32e minuut op voorsprong moeten komen. Een schot van Martijn Dalebout kwam voor de voeten van Ramon Janson, maar zijn inzet werd geblokt. De rebound was voor Christon Aimbabe, maar van heel dichtbij ging zijn schot naast de goal van Victoria.

De laatste mogelijkheid voor MZC in de eerste helft kwam op naam van Sven Heijboer. Zijn afstandsschot werd door de keeper van Victoria over de lat getikt.

Na de rust, op een gesproeid veld, werd er een overtreding gemaakt op Martijn Dalebout. De scheidsrechter liet doorgaan en vanuit de tegenaanval wist Victoria in de 50e minuut de 1-0 te scoren. Trainer Harro Hazelaar stuurde de vier wisselspelers de dug-out uit voor de warming-up. In de 70e minuut kwamen Kyle van Tiggelhoven, Coen Dalebout, Freek Hoogenboom en Sander van Vossen in het veld voor Brett de Vos, Christon Aimbabe, Rick Ganzeman en Sven Heijboer.

Die vier wissels betekende de nodige omzettingen. Zo ging Coen in de spits spelen (op de plaats van Brett), ging Ramon Janson op links spelen in plaats van op de nummer 10 positie, nam Sander de plaats van Ramon in en ging Freek op de plaats van Jesse van der Linden op de linksback positie spelen, terwijl Jesse doorschoof naar het centrum van de verdediging.

Tien minuten na de wissels kwam ook Jeremy Hubregtse nog in het veld voor Martijn Dalebout. MZC zette wel meer druk, maar Victoria deed er alles aan om de voorsprong vast te houden en met succes. Of beter gezegd Victoria bouwde de voorsprong, na een fout van keeper Mike Bakker, nog verder uit. In de 82e minuut kwam Victoria op 2-0.

MZC begon aan een slotoffensief om toch nog met een resultaat uit Oudenbosch te kunnen vertrekken en met succes. In de 91e minuut scoorde Rody Vermue de 2-1. Twee minuten later werd Ramon Janson onderuit gehaald op de rand van het strafschopgebied. Tot verbazing van menigeen en zeker van de spelers van Victoria wees de scheidsrechter naar de penaltystip. Was het er echt wel binnen en was het wel zo’n zware overtreding die bestraft zou moeten worden? Hoe dan ook Jesse van der Linden nam in de 93e minuut de strafschop en bracht MZC in de extra tijd op 2-2 (zie video). Twee minuten later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een wedstrijd waarbij MZC niet het spel liet zien wat van MZC verwacht had mogen worden. Bij een overwinning had MZC zich kunnen plaatsen voor de volgende ronde van de bekercompetitie. Volgende week in de thuiswedstrijd tegen Arnemuiden, zal MZC beter voetbal moeten laten zien om recht te hebben op de tweede ronde. Om 14.30 uur zal de aftrap zijn op Sportpark Den Hogen Blok in Zierikzee.

Opstelling MZC’11:
Mike Bakker, Jesse van der Linden, Rody Vermue, Roemer Bij de Vaate, Rick Ganzeman (Freek Hoogenboom), Jesse van Vlies, Sven Heijboer (.70 Kyle van Tiggelhoven), Ramon Janson, Christon Aimbabe (Sander van Vossen), Brett de Vos (.70 Coen Dalebout) en Martijn Dalebout (.80 Jeremy Hubregtse).

Scoreverloop:
.50 – 1-0
.82 – 2-0
.91 – 2-1 Rody Vermue
.93 – 2-2 Jesse van der Linden (penalty)

Gele kaart:
Ramon Janson