MZC’11 bekert verder na een doelpuntrijk gelijkspel tegen Arnemuiden

Na het gelijkspel van vorige week tegen Victoria ’03 werd vandaag de derde wedstrijd in de voorronde van het bekertoernooi gespeeld. Arnemuiden kwam op bezoek op Sportpark Den Hogen Blok. Lekker voetbalweer en behoorlijk wat toeschouwers langs het hoofdveld.

MZC begon fel aan de wedstrijd. Na vijf minuten spelen kwam de Zierikzeese ploeg op voorsprong door Ramon Janson die na een lage voorzet van Martijn Dalebout de 1-0 kon binnentikken bij de eerste paal. Er gebeurde veel in de beginfase en eigenlijk in de hele wedstrijd. Na een hachelijk moment voor de goal van Arnemuiden, waarbij iedereen (inclusief de keeper) de bal miste kreeg MZC een corner. Deze corner leverde niks op, maar uit de aanval die daaruit volgde scoorde Arnemuiden de 1-1. Freek Hoogenboom schatte de diepte bal niet goed in en na goed doorgaan van Arnemuiden kwamen beide ploegen, na 10 minuten spelen, weer op gelijke hoogte.

In de 21e minuut kwam MZC weer op voorsprong. Ramon Janson zette de aanval op aan de linkerkant van het veld. Na goed doorgaan schoot hij de bal zeer beheerst in de verre hoek en daarmee MZC op 2-1. Ook de derde goal van MZC kwam op naam van Ramon Janson. Na een overtreding op Martijn Dalebout in het strafschopgebied, gaf de scheidsrechter een terechte penalty aan MZC die door Ramon werd benut (zie video).

Vlak voor de rust gingen Luuk van Vossen en Rick Ganzeman al warmlopen om meteen bij het begin van de tweede helft de plaatsen van Coen Dalebout en Freek Hoogenboom in te nemen.

Het schot van Luuk van Vossen in de 49e minuut ging net naast en door een goede redding van keeper Mike Bakker (in de 51e minuut) op een inzet van Arnemuiden bleef het 3-1. Nog geen minuut later was het dan toch Arnemuiden dat dichter bij MZC kwam. Na niet goed ingrijpen van de MZC-verdediging kon Arnemuiden de bal over de laatste linie van MZC spelen en de Zierikzeese keeper passeren.

In de 66e minuut breidde MZC de voorsprong toch weer uit. Na een aanval over rechts kwam de bal voor de voeten van Jeremy Hubregtse die uithaalde en met succes. De keeper kon het schot niet pareren en zo kwam de 4-2 op het scorebord.

In de 70e minuut kwam Christon Aimbabe binnen de lijnen en verliet Rody Vermue het veld. Vlak na deze wissel een goed uitgevoerde counter van Arnemuiden. Keeper Mike Bakker kwam wel heel ver uit zijn goal en miste de bal waarna het een eenvoudige klus was voor de Arnemuiden-speler om de 4-3 te scoren.

Na 79 minuten spelen verliet Martijn Dalebout het veld en werd vervangen door Brett de Vos. Drie minuten na de wissel kwam Arnemuiden op gelijke hoogte door niet ingrijpen van meerdere spelers van MZC. (Ter info: MZC moest in ieder geval gelijk spelen om de volgende ronde van het bekertoernooi te halen). MZC kwam zelfs, voor het eerst in deze wedstrijd, op achterstand. Door balverlies op de rechtsback positie kreeg Arnemuiden, ondanks dat er geprobeerd werd om een overtreding te maken op de Arnemuiden-speler, de kans om de 4-5 te scoren en die werd ook benut.

In de 93e minuut een goed schot uit de draai van Jeremy Hubregste die door de keeper van Arnemuiden uit zijn doel werd gehouden. In diezelfde minuut een goede aanname en dito voorzet van Luuk van Vossen die door Brett de Vos met een subtiele voetbeweging achter de keeper van Arnemuiden werd gewerkt. Dit betekende de 5-5. Als het zo zou blijven, zou MZC verder zijn in het bekertoernooi en …. het bleef ook zo. Want na 5 minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een enerverende wedstrijd, met veel goals, veel inzet en het gewenste resultaat. Volgende week start de competitie. MZC reist dan af naar Terneuzen voor het duel tegen de plaatselijke voetbalvereniging. De aftrap zal om 15.00 uur zijn.