Monsterscore voor VR1

VR1 had zaterdag geen kind aan Spijkenisse VR1. Al na een kwartier spelen stond er een 4-0 stand op het scorebord. Whitney Visser (2), Fleur Bakker (11), Floortje Pronk (13 en 15) hadden de keepster al het nakijken gegeven. Het was dus al snel duidelijk dat het deze middag een grote score zou gaan worden in het voordeel van MZC. De thuisclub combineerde gemakkelijk en zocht steeds de vrijstaande speelster. De gasten uit Spijkenisse kregen geen vat op het positiespel van MZC, dat nog voor de rust de score verdubbelde door doelpunten van Femke Scheele (17 en 27) en Whitney Visser (22 en 25). Naast de 8 gescoorde doelpunten werden nog diverse kansen onbenut gelaten. Ruststand 8-0.

Na de rust bleef MZC steeds de combinatie zoeken en dat leidde al snel tot nieuwe doelpunten. Fleur Bakker (47), Romy v.d.Zande (52) en Lieke Moerland (57) breidden de score uit tot 11-0. Een monsterscore dreigde. MZC moest, ondanks de geringe tegenstand, zorgvuldig blijven voetballen. Er ontstond af en toe de neiging om te snel een doelpoging van afstand te wagen in plaats van via combinatiespel een medespeelster vrij voor de keepster te zetten. Gelukkig gebeurde dat laatste ook nog regelmatig met diverse doelpunten tot gevolg. Met name Femke Berrevoets koos steeds op tijd positie voor het doel en rondde 4x (62, 63, 68 en 75) op rij eenvoudig af. Daarmee kwam de stand op 15-0 te staan. En nog was de koek niet op. In de slotfase kwamen Floortje Pronk (82), Femke Berrevoets (84) en Emma v.d.Neut (85) nog een keer tot scoren. Spijkenisse slaagde er door een misverstand in de defensie van MZC ook nog in om tussendoor de “hatelijke 0” van het scorebord te krijgen. De eindstand kwam daarmee op 18-1. Een ware monsterscore.