De promotie-/degradatieregelingen van de districtscompetities mannen senioren voor het seizoen 2023/’24 zijn gepubliceerd.

Elk team probeert het maximale te realiseren. Iedereen hoopt uiteraard op een kampioenschap of promotie via de nacompetitie. Maar waar moet je in de competitie eindigen om daarvoor in aanmerking te kunnen komen of om bijvoorbeeld degradatie te ontlopen? Dat alles staat aangegeven in de promotie-/degradatiebesluiten die de KNVB vandaag heeft gepubliceerd.

MZC’11 1, uitkomend in de tweede klasse E van het standaard zaterdagvoetbal, heeft in seizoen 2023/’24 te maken met de volgende P/D-regeling:

  • De kampioenen promoveren naar de 1e klasse.
  • De periodekampioenen spelen samen met de periodekampioenen van de 2e klassen C en D (zondagvoetbal district Zuid I) en de herkansers van de 1e klasse volgens een nog vast te stellen wedstrijdschema een nacompetitie voor twee plaatsen in de 1e klasse.
  • De nummers 9 en 10 van de 2e klasse E, de nummers 9, 10 en 11 van de 2e klasse F en de nummers 10,11 en 12 van de 2e klasse G zijn herkanser en spelen samen met de periodekampioenen van de 3e klassen A t/m D volgens een nog vast te stellen wedstrijdschema voor twee plaatsen in de 2e klasse.
  • De nummers 11 en 12 van de 2e klasse E degraderen naar de 3e klasse.

Voor MZC’11 2, uitkomend in de hoofdklasse van het reserve zaterdagvoetbal, geldt de volgende P/D-regeling:

  • De kampioen speelt om het Nederlands Kampioenschap voor reserve-elftallen.
  • Zowel het kampioenschap als het periodekampioenschap geeft recht op deelname aan de KNVB beker voor amateurs in het seizoen 2024/’25.
  • De nummers 11 en 12 spelen een nacompetitie met de periodekampioenen van de reserve 1e klasse A en B volgens een nog vast te stellen wedstrijdschema een nacompetitie voor één plaats in de reserve hoofdklasse.
  • De nummer 13 en 14 degraderen naar de reserve 1e klasse.

In onderstaand overzicht zijn de volledige regelingen voor het seizoen 2023/’24 te belijken (mannen senioren Zuid 1)

De regelingen voor het vrouwenvoetbal volgen in het voorjaar van 2024. De reden hiervoor is dat er in de komende maanden onderzoek wordt gedaan naar de piramide binnen het vrouwenvoetbal. Omdat een mogelijke wijziging hierin gevolgen kan hebben voor de structuur van het seizoen 2024-2025, zullen de promotie- en degradatieregelingen op een later moment worden vastgesteld. Vast staat dat in ieder geval de kampioen van iedere poule zal promoveren en dat er in iedere poule sprake is van zeker één rechtstreekse degradant.