VR1 wint oefenduel

Voor VR1 stond zaterdag een eerste wedstrijd op het programma voor de sterk verjongde selectie van trainer Yuri Vogelzang, die zelf i.v.m. de geboorte van zijn zoontje Tomas niet aanwezig kon zijn.

Tegenstander was Zeelandia Middelburg VR1 van oud MZC-trainer Peter Aertssen.

De beginfase was voor de gasten uit Middelburg, maar na een minuut of 10 begonnen de speelsters van MZC elkaar makkelijker te vinden en namen zij het initiatief. Er werd goed gecombineerd en dat leverde gevaar op voor het doel van de tegenstander.

Een doelpunt kon niet uitblijven. MayBritt Berrevoets werd vrij voor de keepster gezet; haar inzet werd in eerste instantie gekeerd, maar in de rebound was het alsnog raak: 1-0.

Na de openingstreffer ging MZC goed door. Het bleef druk zetten op de tegenstander. Een paar doelpogingen hadden hadden niet het gewenste resultaat. Zeelandia Middelburg zocht ook de aanval via hun snelle buitenspeelsters. Maar de verdediging van MZC gaf geen krimp. Bij de sporadische doelpogingen liet keepster Sanne Hendrikse zien een betrouwbare sluitpost te zijn. 

Nog voor de rust breidde MZC de voorsprong uit. Na goed doorzetten van MayBritt Berrevoets, waarbij zij zich blesseerde en helaas moest uitvallen, kwam de bal voor de voeten van Femke Scheele. Die aarzelde niet en liet de keepster kansloos: 2-0. Kort voor rust tekende Femke Scheele ook nog de 3-0 aan met een mooi schot vanaf de zestienmeterlijn.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. MZC hield het betere van het spel. Er werd goed opgebouwd van achteruit en steeds geprobeerd de voetballende oplossing te vinden. De vleugelspeelsters Femke Berrevoets en Leila Kordic konden regelmatig ver doorkomen. Dat zorgde voor veel dreiging, maar nog niet veel doelgevaar. In de 55e minuut was het wel raak. Leila Kordic zette aan de linkerkant goed door en rondde beheerst af: 4-0. Zeelandia Middelburg bleef voetballen en probeerde nog wat meer tot aanvallen te komen. Een enkele keer werd dat gevaarlijk, maar telkens bleek Sanne Hendrikse een onneembare barrière. Door meer de aanval te zoeken lieten de gasten wel meer ruimte achter de verdediging. Halverwege de 2e helft werd met een mooie dieptepass Leila Kordic bereikt. Zij kon alleen op de keepster af gaan. Met een tegenstander in de rug passeerde zij de keepster en schoof de bal in het lege doel: 5-0.

Kort voor tijd kon Zeelandia Middelburg de eer nog redden, waardoor de eindstand op 5-1 werd bepaald.

Een mooi begin van het seizoen voor het vernieuwde VR1.