Verenigingsscheidsrechters kunnen voortaan ook vragenlijst Rode Kaart zelf invullen in wedstrijdzaken-app

Vanaf seizoen 2023/’24 is het voor verenigingsscheidsrechters mogelijk om de vragenlijst ‘rode kaart’ zelf in te vullen. Na het vastleggen van het digitaal wedstrijdformulier (mDWF) in de Wedstrijdzaken app, verschijnt de vragenlijst in het menu van de app. Via eenvoudig in te vullen, gesloten vragen kun je de aanvullende informatie geven die nodig is voor de KNVB om een tuchtzaak op te stellen.

Een rode kaart gegeven, en nu?

De scheidsrechter registreert de rode kaart in het digitale wedstrijdformulier via de Wedstrijdzaken App.

Na het vastleggen van het mDWF komt de vragenlijst automatisch beschikbaar. Wil je een vragenlijst invullen? Dan kies je vanuit je beginscherm voor het menu ‘Official’, zie hiernaast. Bovenaan het scherm zie je ‘vragenlijsten’ staan. Hier kun je de vragenlijst voor de rode kaart vinden.

Links naast de vragenlijst zie je verschillende kleuren. Die kleuren geven de status van de vragenlijst weer. Zie afbeelding hieronder.

  • Oranje: De oranje kleur betekent dat je een onderdeel of de gehele vragenlijst nog niet af hebt.
  • Grijs: Zodra je de vragenlijst hebt verstuurd, wordt de kleur aangepast naar grijs.

Ben je bezig in een vragenlijst, maar wil je op een later moment de lijst afronden en versturen? Dan kies je voor ‘Opslaan’. Zodra je alle onderdelen van de vragenlijst hebt beantwoord, kun je de antwoorden versturen door op de button ‘Afronden’ te tikken. Het is daarna niet meer mogelijk antwoorden te wijzigen.

Voor bondsscheidsrechters was het al mogelijk de aanvullende vragenlijst in de Wedstrijdzaken app in te vullen.

Sportlink Club voor wedstrijdsecretarissen

Tijdens het seizoen 2023-24 blijft het ook nog mogelijk om in Sportlink Club de rode kaart vragenlijst in te vullen. Ook is het voor de wedstrijdsecretaris mogelijk om hier in te zien welke vragenlijsten al wel zijn ingevuld en welke vragenlijsten nog ingediend moeten worden. Openstaande vragenlijsten kunnen ingevuld worden in Sportlink Club, of je kan de scheidsrechter er natuurlijk op wijzen dat hij of zij het zelf via de app kan invullen!

Bron: KNVB