MZC’11 wint eerste oefenwedstrijd met ruime cijfers    

In Kamperland was vv Bevelanders vandaag de tegenstander van MZC bij de eerste oefenwedstrijd als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op het kunstgrasveld van de Bevelanders begonnen Mike Bakker (keeper), Rick Ganzeman, Remco Lafeber, Roemer Bij de Vaate, Rody Vermue, Kyle van Tiggelhoven, Jesse van Vlies, Ingmar Quist, Ramon Janson, Jeremy Hubregtse en Martijn Dalebout aan de eerste wedstrijd onder leiding van Harro Hazelaar als hoofdtrainer van MZC.

Onder prima omstandigheden kon de eerste kans van MZC in de 4e minuut worden genoteerd. Dankzij een goede redding van de keeper van Bevelanders leidde het goed geplaatste schot van Martijn Dalebout niet tot de 0-1. Het duurde tot de 20e minuut voordat de 0-1 op het scorebord kwam. Dankzij een voorzet van Martijn Dalebout vanaf rechts kon Jeremy Hubregtse het eerste doelpunt van de middag scoren en ook zijn eerste doelpunt in het shirt van MZC. Vier minuten na de drinkpauze was het bijna 0-2 voor MZC. Een schot van Ingmar Quist werd via de keeper en de paal tot corner verwerkt.

Twee minuten later was het dan toch 0-2 voor MZC. Martijn Dalebout kreeg de bal via een verdediger van Bevelanders. Een collega verdediger greep niet goed in, waardoor Martijn Dalebout, na goed doorgaan, de 0-2 voor MZC kon scoren en ook voor hem zijn eerste doelpunt voor MZC.

De 0-3 kwam op naam van Remco Lafeber. Het schot van Rody Vermue werd nog verwerkt door de keeper, maar de rebound was voor Remco Lafeber. Ook de 0-4 werd gescoord uit een rebound. Deze keer reageerde Ramon Janson attent nadat een schot van Martijn Dalebout via de lat het veld weer in kwam.

MZC speelde zeer aanvallend en dat betekende dat er ook ruimte achterin lag. Uit een goed uitgespeelde counter scoorde Bevelanders in de 45e minuut de 1-4.

Na rust verlieten Kyle van Tiggelhoven, Rick Ganzeman, Ingmar Quist, Remco Lafeber en Martijn Dalebout het veld. Voor hun in de plaats kwamen Freek Hoogenboom, Sander van Vossen, Coen Dalebout, Luuk van Vossen en Christon Aimbabe binnen de lijnen.

In de 49e minuut een grote kans voor Christon Aimbabe. Sander van Vossen werd de diepte in gestuurd aan de rechterkant van het veld. Op snelheid haalde Sander van Vossen de achterlijn en gaf een prima strakke voorzet op de vrij voor de keeper staande Christon Aimbabe. De voorzet werd helaas niet goed ingeschat waardoor de bal naast ging. Na 61 minuten voetballen kwam de 1-5 op het scorebord. Door een goede voorzet van Ramon Janson kon Luuk van Vossen de keeper passeren.

Na de drinkpauze werden Jeremy Hubregste, Jesse van Vlies en Rody Vermue gewisseld voor Kyle van Tiggelhoven, Rick Ganzeman en Remco Lafeber.

In het laatste half uur scoorde MZC nog 2x. Allebei de doelpunten kwamen op naam van Luuk van Vossen. In de 81e minuut kwam een geblokt schot van Christon Aimbabe voor de voeten van Luuk van Vossen die zo zijn tweede van de middag scoorde (1-6). Met een schot van Luuk van Vossen van een meter of 20 passeerde Luuk (binnen 1 minuut) wederom de keeper van de ploeg uit Kamperland (1-7).

Twee minuten na het doelpunt van Luuk van Vossen had Ramon Janson de 1-8 kunnen scoren. Na een goede actie van Sander van Vossen aan de linkerkant van het veld, ging de inzet van Ramon Janson naast.

Na een paar minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en behaalde MZC de eerste overwinning in de voorbereiding.

Tuurlijk, het is maar een oefenwedstrijd, maar starten met een overwinning is toch wel lekker.

Woensdag 16 augustus a.s. om 18.45 uur speelt MZC tegen Zeelandia Middelburg tijdens de Borsele Sloeppoort Cup bij SV Nieuwdorp de tweede oefenwedstrijd.

Scoreverloop:
’20 – 0-1 Jeremy Hubregste
’29 – 0-2 Martijn Dalebout
’38 – 0-3 Remco Lafeber
’42 – 0-4 Ramon Janson
’45 – 1-4
’61 – 1-5 Luuk van Vossen
’81 – 1-6 Luuk van Vossen
’82 – 1-7 Luuk van Vossen