MZC’11 speelt zaterdag de finale van de Borsele Sloepoort Cup tegen Walcheren na ruime overwinning op Zeelandia Middelburg

Gisterenavond speelde MZC de wedstrijd tegen Zeelandia Middelburg bij de Borsele Sloepoort Cup. Trainer Harro Hazelaar liet de volgende elf spelers aan de wedstrijd beginnen. Mike Bakker (keeper), Rick Ganzeman, Remco Lafeber, Rody Vermue, Freek Hoogenboom, Kyle van Tiggelhoven, Jesse van Vlies, Sander van Vossen, Christon Ainabe, Jeremy Hubregtse en Martijn Dalebout.

De eerste grote kans voor MZC om de score te openen was in de 12e minuut. Na een goede crossbal van Sander van Vossen, omspeelde Martijn Dalebout de keeper. Doordat er geen aansluiting voor de goal was, kon Martijn Dalebout de bal niet kwijt en werd de goede mogelijkheid niet benut. MZC speelde slordig en gehaast en er werden van beide kanten veel overtredingen gemaakt

Na een vrije trap van Kyle van Tiggelhoven, kopte Jeremy Hubregtse de bal op het doel van Zeelandia Middelburg. Een stukje voor de doellijn kopte Sander van Vossen de bal achter de keeper uit Middelburg en openende zo de score in deze wedstrijd.

Het duurde tot de 41e minuut voordat MZC weer een goede kans kreeg. Het schot van Jeremy Hubregtse werd geblokt en het schot van Sander van Vossen wat daarop volgde ging naast. Twee minuten later kwam MZC goed weg. Een scrimmage voor het doel van Mike Bakker. Uiteindelijk werd de bal tot corner verwerkt, waaruit verder geen gevaar meer kwam.

Vlak voor het rustsignaal dan toch de 2-0 voor MZC. Na een goede pass van Sander van Vossen rondde Martijn Dalebout beheerst af.

Na de rust werden Remco Lafeber, Freek Hoogenboom en Christon Ainabe vervangen door Ramon Janson, Roemer Bij de Vaate en Coen Dalebout.

Twee minuten na rust kwam de 3-0 op het scorebord. Een mooie aanval over meerdere schijven zoals dat zo mooi heet. Sander van Vossen werd door Jeremy Hubregtse aangespeeld. Sander van Vossen ging langs twee verdedigers aan de rechterkant van het veld en leverde een goede voorzet af. Na een overstapje van Ramon Janson kon Rody Vermue de bal achter de Middelburgse keeper schieten.

In de 60e minuut scoorde Jeremy Hubregtse de 4-0. Na een diepe bal van Roemer Bij de Vaate stifte Jeremey Hubregste de bal met veel effect over de keeper van Zeelandia Middelburg. Volgens de meegereisde MZC-supporters de mooiste goal van de avond.

Na 65 minuten spelen werden Martijn Dalebout, Kyle van Tiggelhoven en Rody Vermue vervangen door Remco Lafeber, Freek Hoogenboom en Christon Ainabe. Die laatste lag ook aan de basis van de 5-0. Christon Aimbabe slalomde langs de verdedigers van Zeelandia Middelburg en zorgde ervoor dat Ramon Janson kon afronden.

Drie minuten later was het Ramon Janson die zijn tweede van de avond scoorde. Ramon Janson was de verdediger van Zeelandia Middelburg, die aan rustig opbouwen dacht, te slim af, veroverde de bal en met een bekeken schot passeerde Ramon de Middelburgse keeper voor de 6e keer deze wedstrijd.

De laatste minuten waren voor Zeelandia Middelburg. Mike Bakker kon in eerste instantie de eretreffer nog voorkomen door de bal vanuit een vrije trap over de lat te tikken, maar 4 minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Zeelandia Middelburg op het scorebord na een bekeken kopbal over de Zierikzeese keeper.

Na twee minuten extra tijd, besloot de scheidsrechter dat het genoeg was geweest en floot hij voor het einde van de wedstrijd. Een goede overwinning van MZC met een aantal mooie goals.

Aanstaande zaterdag om 14.00 uur speelt MZC de finale om de eerste plaats tegen competitiegenoot Walcheren. Net als de wedstrijd van vanavond wordt deze wedstrijd op het sportpark van SV Nieuwdorp gespeeld.

Scoreverloop:
.21 – 1-0 Sander van Vossen
.45 – 2-0 Martijn Dalebout
.47 – 3-0 Rody Vermue
.60 – 4-0 Jeremy Hubregste
.70 – 5-0 Ramon Janson
.73 – 6-0 Ramon Janson
.88 – 6-1