MZC ’11 overtuigend langs Terneuzense Boys

Gisteravond speelde MZC de laatste oefenwedstrijd voor aanvang van de bekercompetitie. Op Sportpark Den Hogen Blok was de eersteklasser Terneuzense Boys de tegenstander. Een handvol geblesseerde MZC-spelers werkte voor aanvang van de wedstrijd een hersteltraining af. Deze keer stonden Mike Bakker, Freek Hoogenboom, Rody Vermue, Roemer Bij de Vaate, Coen Dalebout, Remco Lafeber, Jesse van Vlies, Luuk van Vossen, Ramon Janson, Martijn Dalebout en Christon Aimbabe in de basisopstelling van trainer Harro Hazelaar.

In de 11e minuut van de wedstrijd kwam MZC al op een 1-0 voorsprong. Door een fout in de defensie van Terneuzense Boys kon de attent reagerende Martijn Dalebout, met zeer veel overtuiging, de bal achter de Terneuzense keeper schieten.

Er werd in een hoog tempo gespeeld en de MZC spelers zaten er, zoals dat heet, bovenop. Bij balverlies werd er meteen geschakeld om weer voor Zierikzees balbezit te zorgen. Door een goede overname van MZC bereikte Rody Vermue Christon Aimbabe. De rechtsbuiten legde de bal goed breed op Martijn Dalebout, maar zijn schot ging over.

Na precies een half uur spelen, kreeg MZC een vrije trap aan de linkerkant van het strafschopgebied van Terneuzense Boys. Ramon Janson bracht de bal hard voor de goal en via een soort scrimmage, kreeg Remco Lafeber de bal op zijn schoen en scoorde zo de 2-0 voor MZC.

Tien minuten later een goede pass van Luuk van Vossen op Christon Aimbabe. Op snelheid sneed Christon naar binnen en passeerde de Zeeuws Vlaamse keeper voor de derde keer deze avond.

Met een 3-0 stand op het scorebord gingen de spelers naar de kleedkamers.

De tweede helft begonnen Kyle van Tiggelhoven, Brett de Vos, Rick Ganzeman en Sander van Vossen in plaats van Christon Aimbabe, Ramon Janson, Freek Hoogenboom en Jesse van Vlies.

In de 50e minuut een goede mogelijkheid voor MZC om de score verder uit te breiden. Martijn Dalebout (nu spelend aan de linkerkant) ging op snelheid richting het strafschopgebied. In de 16 meter raakte hij de bal kwijt en via een verdediger kwam de bal voor de voeten van Sander van Vossen. Zijn inzet ging via een verdediger over.

Met 58 minuten op de klok leek MZC de 4-0 te scoren. Leek, want na een goeie voorzet van Luuk van Vossen vanaf de rechterkant van het veld scoorde Remco Lafeber de 4-0, maar vanwege buitenspel werd de goal afgekeurd en bleef het 3-0.

In de 65e minuut werd de keeper van Terneuzense Boys bijna gepasseerd. Sander van Vossen zag de keeper te ver voor zijn doel staan en met een schot van een meter of 25 vanaf de rechterkant van het veld probeerde hij de bal over de keeper te schieten. Met een uiterste poging lukte het de keeper om de bal over de lat te tikken.

Na deze doelpoging gingen Luuk van Vossen, Martijn Dalebout, Remco Lafeber en Coen Dalebout naar de kant en werden vervangen door Ramon Janson, Christon Aimbabe, Jesse van Vlies en Freek Hoogenboom.

Na 82 minuten spelen zag ook Ramon Janson de keeper te ver voor zijn goal staan. Zijn poging om de keeper van grote afstand te passeren ging naast. Brett de Vos kreeg in deze fase ook nog een goede kans op de 4-0 toen hij alleen richting de keeper ging. Zijn inzet werd geblokt door een verdediger van Terneuzense Boys. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was in de 87e minuut. Na een schitterende crossball van Rody Vermue kreeg Sander van Vossen de bal. Zijn harde inzet ging via de paal naast.

Na 1 minuut extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een goede wedstrijd van MZC, waarbij het tempo hoog lag, de inzet groot was en Terneuzense Boys welgeteld één keer op het Zierikzeese doel heeft geschoten. Een zeer goede generale voor de bekerwedstrijd van aanstaande zaterdag tegen DOSKO. Om 17.00 uur zal dan de aftrap zijn op Sportpark Den Hogen Blok in Zierikzee.

Scoreverloop:
’11 – 1-0 Martijn Dalebout
’30 – 2-0 Remco Lafeber
’40 – 3-0 Christin Aimbabe