Even voorstellen… (slotdeel)

Niet alle spelers hebben de vragen beantwoord en daarom is dit de laatste “even voorstellen…”. In deze aflevering staat de technische staf weer centraal. Deze keer Leon Weeda (keeperstrainer), Dennis Kemper (assistent trainer) en Roy Snijders (assistent scheidsrechter). 

Als de heren mochten kiezen om één dag bij een andere club werkzaam te zijn, kiest Leon voor Sparta Rotterdam, Roy noemt Ajax (kijken hoe het daar allemaal gaat) en voor Dennis was het niet moeilijk om te kiezen “Ajax natuurlijk”.

Op de vraag met wie ze als speler te vergelijken zijn, vergelijkt Leon zichzelf met Edwin van der Sar en Dennis zegt Richard Witschge, maar als hij zou mogen kiezen wie hij zou mogen zijn dan kiest Dennis voor zijn naamgenoot Dennis Bergkamp.

Als er geen voetbalwedstrijd op televisie is, kijkt Roy naar een andere sport (als het maar sport is), Leon kijkt naar een serie op Netflix en Dennis kijkt niet veel tv, omdat hij ’s avonds vaak moet werken. Op een voetbal loze zaterdag, gaat Dennis kijken of er toch ergens een wedstrijdje is, Roy gaat een beetje klussen en Leon gaat genieten van zijn kids.

Roy heeft niet veel met tennis en kiest voor het bezoeken van een Formule 1 wedstrijd en Leon kiest als tennisliefhebber voor een Wimbledon finale. Dennis vindt allebei heel tof, maar kiest dan toch voor Wimbledon, omdat het direct om een titel gaat.

Alle drie vinden ze voetbal een leuke sport. Maar waarom dan? Dennis zegt dat iedere wedstrijd/training anders is. Roy vindt het leuk om op zaterdag met vrienden lekker een balletje te trappen en Leon kan in een teamsport als voetbal zijn energie kwijt.

Zowel Dennis als Roy zien MZC dit komende seizoen in de top 3 eindigen. Leon denkt de 5eplek.

Het eerste is een ploeg met veel jonge spelers. Uitdagingen genoeg zou je zeggen, maar wat is nou de grootse uitdaging? Voor Leon is dat het behouden van de continuïteit. Roy zegt dat de grootse uitdaging is het worden van een TEAM. Dennis beantwoordt deze vraag dan toch meer als trainer en zegt dat hij jonge spelers zich wil laten ontwikkelen en de spelers beter wil maken door veel te herhalen, zodat de spelers zich het eigen kunnen maken en ze bepaalde facetten automatisch gaan doen.

Tot slot nog een rondje langs de mooiste voetbalstadions. We beginnen dit keer in Rotterdam waar Leon Het Kasteel het mooiste stadion vindt, via Amsterdam waar de Johan Cruijff Arena (Roy) staat, vliegen we (met Dennis) naar Buenos Aires waar La Bombonera staat (het stadion van Boca Juniors). In het Engels wordt het stadion ook wel “Chocolate Box” genoemd vanwege zijn vorm.

Dank aan spelers en technische staf voor de antwoorden en dank aan Kees Bin voor de foto’s.