Even voorstellen… (deel 7)

Nog een paar “afleveringen” te gaan, voordat de eerste oefenwedstrijd gespeeld gaat worden en de focus weer gelegd kan worden op de wedstrijdverslagen. Deze keer vier spelers namelijk: onze aanvoerder Sven Heijboer, Kyle van Tiggelhoven, Nando Pijnenburg en Jaimy Matthews.

Op de vraag waarom voetbal de leukste sport is antwoordde Jaimy “de hele wereld houdt van voetbal”, Sven kan geen andere sport bedenken waar hij meer plezier uithaalt, Kyle noemt dat je met samenwerken en samenspel veel kan bereiken en voor Nando geeft voetbal veel voldoening en is het een soort uitlaatklep.

In de vorige afleveringen is door meerdere aangegeven dat het eerste een vriendengroep is. Voor Sven is het een leuk team, omdat deze jonge groep al een aantal jaren aan het bouwen is en de ontwikkeling blijft stijgen. Kyle zegt dat er op een goede dag veel voetballend vermogen in de ploeg zit en daardoor ook veel spelplezier. Jaimy noemt vooral de humor binnen de selectie en Nando antwoordt dat het nu al voelt als een hechte groep waarin veel gelachen wordt en erg hard getraind wordt.

Iets met brood staat toch wel bovenaan het menu voor een wedstrijd. Sven haalt altijd een broodje kaas bij Linda en een “bakkie”. Jaimy eet een tosti ham/kaas en Kyle heeft het liefst een broodje met kipfilet, wat fruit en voldoende water. Ook water staat bij Nando op het menu, maar dan met een bakje bamisoep.

Als de heren niet zouden zijn gaan voetballen, was Kyle gaan tennissen, Nando was autocoureur geworden en Jaimy was waarschijnlijk gaan hardlopen. De enige die een hele andere “sport” zou zijn beoefenen is Sven. Hij zou waarschijnlijk veel op de bank liggen, dus “maar goed dat ik ben gaan voetballen”.

Kyle en Jaimy hebben geen rituelen voor een wedstrijd. Dat geldt wel voor Nando en Sven. Als de scheidsrechter vlak voor de wedstrijd vraagt of Nando klaar is, tikt hij daarna altijd even de lat aan. Sven eet altijd 2 broodjes kaas en een breaker.

Stadions in Engeland staan hoog op het lijstje van deze spelers als mooiste voetbalstadions. De keuze is gevallen op Anfield (Kyle), Old Trafford (Nando) en Anfield of Old Trafford (Jaimy). Voor Sven is dat, als Feyenoord supporter, natuurlijk de Kuip.

Kyle en Jaimy zouden wel een dagje willen ruilen met Messi. Volgens Jaimy is hij “the Goat”. Sven kiest voor Andrea Pirlo (in zijn jongere jaren uiteraard), omdat het een technische voetballer is met een fantastisch inzicht. Als keeper valt de keuze van Nando op Andries Noppert (een coole nuchtere keeper).

De sterke punten van de heren zijn: coaching en passing/inzicht (Sven), traptechniek en inzicht (Kyle), voorzetten pakken, coaching en 1 op 1 (Nando) en zijn snelheid (Jaimy). Jaimy wil trouwens nog sneller worden als zijn knie volledig hersteld is.

Nog even wat dingen die de teamgenoten (nog) niet weten en de lezers van deze aflevering waarschijnlijk ook niet. Sven is stiekem gewoon rechts in plaats van links, Kyle heeft een ongelofelijk goed rechterbeen, Nando heeft veel ups en downs meegemaakt bij Sparta en Jaimy was in de jeugd centrale verdediger.

Tot slot de voorspellingen. Op welke plaats zal MZC dit seizoen eindigen? Jaimy denkt minimaal top 3. Dat geldt trouwens ook voor Kyle. Sven is wat voorzichtiger en denkt minimaal top 5. Nando is overtuigd en noemt MZC als kampioen.