Even voorstellen… (deel 6)

Deze keer twee zeer bekende gezichten in “even voorstellen … namelijk Huib Smits (teammanager) en Ron van Putten (materiaalman). Ron rekent iedereen eigenlijk tot het meubilair van de voetbalvereniging. Dit komende seizoen is namelijk Ron zijn 35e!!! jaar als materiaalman. Huib regelt (bijna) alles rondom het eerste en zien we uiteraard op wedstrijddagen langs de lijn, maar ook op het trainingsveld en bij wedstrijden van zijn zoon Sem.

Uiteraard willen we van deze twee mannen iets meer weten en dus hebben zij ook de vragen beantwoord.

Als er geen voetbalwedstrijd op televisie is, kijkt Huib naar wielrennen, tennis en “deadliest catch” (voor degene die niet weten wat dat is: een programma waarbij een aantal vissersboten gevolgd worden tijdens het krabseizoen op de Beringzee). Ron zoekt dan een zender op waarop wielrennen wordt uitgezonden.

Op een voetbal loze zaterdag gaat Ron een rondje fietsen en Huib gaat paling/zalm roken en klussen, maar voetbal vinden ze beiden het leukst. Het is een geweldig spel waar veel plezier uit te halen is (Huib) en volgens Ron is het zo leuk omdat het een teamsport is.

De heren komen we nu tegen langs de lijn, maar met welke speler waren ze te vergelijken in het veld? Huib vergelijkt zichzelf met Peter van Vossen en John de Wolf. In de jeugd was Huib namelijk aanvaller, maar bij het seniorenvoetbal ging hij steeds meer verdedigen. Ron is heel duidelijk: namelijk onze bondscoach Ronald Koeman.

Bij de keuze tussen het bijwonen van een Formule 1 wedstrijd of een finale op Wimbledon, kiezen ze alle twee voor de Formule 1. Ron vanwege Max Verstappen en Huib vindt het mooi om te zien hoe de teams de strategie gebruiken om tot een goed resultaat te komen.

Uitdagingen genoeg bij een jonge ploeg als MZC’11. Voor Huib is de grootste uitdaging om alle gezichten dezelfde kant op te krijgen en Ron noemt niet echt een uitdaging, maar “het eerste houd hem jong’ zegt hij.

Rituelen voor een wedstrijd komen regelmatig voor bij voetballers. Huib doet daar niet aan en Ron legt standaard alle spullen klaar voor de wedstrijd. Uiteraard is de “high five” voor de technische staf en de spelers op de bank bij een doelpunt van MZC ook wel een soort ritueel te noemen.

Zowel Ron als Huib denken dat MZC bij de eerste drie zal eindigen, waarbij Huib wel zegt dat hij hoopt op een kampioenschap, omdat de eerste klasse “de club zou sieren”.

Tot slot komen ook in deze aflevering de mooiste voetbalstadions aan bod. Voor Ron is dat de Johan Cruijff Arena en voor Huib is dat De Kuip. Bij Liverpool zou Huib wel een dagje in de technische staf willen werken vanwege de sfeer op Anfield en Ron zou graag een keer op de bank willen zitten bij Ajax. Helaas voor de heren, maar gelukkig voor de club zullen ze het dit seizoen moeten doen met de dug-out van MZC’11.