Even voorstellen… (deel 5)

Deze keer in “even voorstellen …” komen we iets meer te weten over Christon Ainabe, Brett de Vos en de speler van vorig seizoen Jesse van Vlies.

Zowel Brett als Jesse vinden voetbal de leukste sport, omdat je als team een seizoen bezig bent om iets te bereiken en te laten zien. Christon vindt voetbal een leuke sport omdat je “alletwee je benen moet gebruiken”. MZC’11 1 is zo’n leuk team, omdat er een goede verdeling is tussen plezier en presteren (Jesse), de sfeer op het veld en in de kleedkamer goed is (Christon) en het er serieus aan toegaat, maar er wordt ook gelachen (Brett).

Ook aan deze jongens is gevraagd wat hun mooiste voetbalervaring is (tot nu toe dan). Voor Brett is dat het kampioenschap met MZC’11 JO19-1. Bij Jesse staat zijn debuut in het eerste bovenaan en voor Christon is dat zijn gelijkmaker (1-1) in de wedstrijd tegen Hellevoetsluis van vorig seizoen. Dat betekende opluchting en grote vreugde bij MZC en grote teleurstelling bij de spelers van Hellevoetsluis.

Echt heel veel eten de heren niet voor een wedstrijd. Brett en Christon eten iets van fruit en Jesse eet meestal niks, maar drinkt wel genoeg (voor de wedstrijd altijd een AA-tje). Ook hebben ze geen bepaalde rituelen voor de wedstrijd. Jesse gebruikt de wedstrijdspanning om zichzelf klaar te maken voor de wedstrijd.

Tennissen (Brett), dansen (Jesse) en basketballen (Christon) zijn sporten die beoefend zouden worden als de spelers niet op het voetbalveld te vinden zouden zijn. Zowel Jesse als Brett waren trouwens allebei 5 jaar toen ze de eerste stappen op het veld zetten. Christon was iets ouder namelijk 7 jaar.

In deze aflevering hebben we twee Feyenoord supporters (Jesse en Christon) en één Ajax supporter (Brett). Dit zijn dan ook de clubs waarvoor ze wel eens 1 dag zouden willen spelen. Brett zou wel 1 dag willen ruilen met Jude Bellingham, omdat hij als jonge jongen een droomleven heeft namelijk voetballen bij Real Madrid. Christon zou wel eens een dagje Kylian Mbappé willen zijn en Jesse kiest voor Mats Wieffer. Dat zou namelijk betekenen dat Jesse op het middenveld van Feyenoord zou voetballen.

Deze keer komen we op de rondreis langs de mooiste stadions langs De Kuip (hoe kan het ook anders met twee Feyenoord supporters) en langs Camp Nou (Brett). Voor Jesse was dit geen moeilijke vraag. Ook op de vraag op welke positie MZC dit seizoen eindigt, was Jesse zeer resoluut. “niet meer of minder dan kampioen”. Brett denkt in de top 5 en Christon gaat voor de tweede plaats.

De sterke punten van Jesse zijn inzet en kracht om te winnen. Brett noemt zijn balvastheid en zijn passes en bij Christon moeten de toeschouwers letten op zijn snelheid, acties en voorzetten met beide benen.

Zowel Christon als Jesse hebben niets ingevuld bij de vraag wat de spelers van het eerste niet weten over hun. Brett houdt heel erg van pittig eten. Dus een potje sambal zal op tafel gezet worden als de spelers de sportmaaltijd, welke in samenwerking met uw slager Ornée Bolier uit Zierikzee wordt verzorgd, krijgen voor elke thuiswedstrijd