Even voorstellen… (deel 4)

Na de eerste training in aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen een nieuwe aflevering van “even voorstellen …”. Dit keer zijn twee leden van de technische staf aan de beurt. De nieuwe hoofdtrainer van MZC’11 en de nieuwe (oude) verzorger, namelijk Harro Hazelaar en Rene van den Hummel.

Deze heren hebben ook een aantal vragen voorgelegd gekregen. Om een beeld te krijgen van de voetballer achter de hoofdtrainer en de verzorger is gevraagd met wie ze als speler vergelijkbaar waren. Harro was een mengelmoes van Johan Neeskens, Wim Kieft en Ruud Krol (voor de jongere lezers: Johan Neeskens was middenvelder bij o.a. Ajax, Barcelona en het Nederlands elftal, Wim Kieft was spits bij o.a. Ajax, Pisa, PSV, het Nederlands elftal en nu bekend als voetbalanalist, Ruud Krol was linksback/libero bij o.a. Ajax, Napoli en het Nederlands elftal). 

Rene zijn voetbalkwaliteiten waren met niemand te vergelijken (en dat is maar goed ook zegt Rene erbij). Het bikkelen van Johan Neeskens heeft hem altijd aangesproken.

Voetbal vindt Harro zo leuk, omdat het een teamsport is waarbij je samen doelen kan bereiken. Rene zegt dat voetbal zowel voor jong als oud op elk niveau spelplezier geeft.

Ook aan deze stafleden is gevraagd op welke plaats MZC dit seizoen zal eindigen. Rene heeft de oude kampioensfoto’s van de muur van de verzorgingsruimte weggehaald en vindt het dus tijd voor nieuwe foto’s van MZC als kampioen. De doelstelling van Harro is de top drie.

In deze aflevering vervolgen we de reis langs de mooiste voetbalstadions. Harro kiest voor Camp Nou in het zonnige Barcelona, terwijl Rene het liefst dicht bij het veld zit in een niet te groot stadion. Het Kasteel is volgens Rene zo’n stadion.

Als er geen voetbal op tv is, kijkt Rene naar Voetbal Inside (toch een beetje voetbal) en Harro naar wielrennen, tennis of een goede film of serie op Netflix. En bij een voetballoze zaterdag van MZC gaat Rene lekker varen met “ons bootje” en Harro gaat een rondje fietsen, wandelen of als het mooi weer is naar het strand. 

Werken met een jonge ploeg als MZC kent veel uitdagingen. Volgens Harro is de grootste uitdaging om iedereen dezelfde kant op te krijgen, zorgen voor dezelfde inzet, discipline en overtuiging binnen de ploeg. Het is een uitdaging maar ook leuk om daar mee bezig te zijn. Rene vindt de grootste uitdaging om zelf een beetje jong te blijven.

Veel voetballers hebben voor een wedstrijd bepaalde rituelen. Hebben leden van de technische staf die eigenlijk ook? Rene koopt voor elke wedstrijd 2 rollen Dextro in de kantine en legt die rollen op de behandeltafel. Harro gaat elke zaterdagochtend naar de sportschool om zelf te sporten en zich voor te bereiden op de wedstrijd.

Als Rene en Harro mogen kiezen tussen het bijwonen van een finale op Wimbledon of een Formule 1 race, kiest Rene voor een Formulie 1 race. Het is een technische, tactische en zeer intensieve fysieke sport waarbij je afhankelijk bent van zoveel factoren (niet alleen je tegenstanders). Harro heeft minder met de Formule 1 en kiest dus voor Wimbledon, omdat je dan ook continue zicht heb op de spelers.

Harro zullen we langs de lijn zien bij een wedstrijd en Rene zullen we hopelijk niet al te veel binnen de lijnen zien. Beide heren bij deze veel succes het komende seizoen!