Een goede voorbereiding is het halve werk!

Ben jij komend seizoen staflid bij MZC’11? Bekijk dan alvast welke functionaliteiten in de wedstrijdzaken-app en voetbal.nl-app je kunt gebruiken.

Met ingang van het seizoen 2023/’24 krijgen alle geregistreerde (assistent-)trainer/coaches en trainers toegang tot dezelfde functionaliteiten in de Wedstrijdzaken-app en de Voetbal.nl-app als teammanagers. Dit wordt mogelijk omdat in de praktijk blijkt dat veel trainers (vooral bij de jeugd) nu worden geregistreerd als teammanagers, zodat ze over alle functionaliteiten beschikken. 

Dat hoeft niet meer. Vanaf aankomend seizoen kunnen ook (assistent)trainer/coaches en trainers de spelersopgaaf in het digitaal wedstrijdformulier regelen, pasfoto’s van teamleden vervangen, aanwezigheid registreren en een rijschema maken.

Een overzicht van de belangrijkste functionaliteiten vind je in onderstaande afbeelding. Meer uitleg over die functionaliteiten? Klik dan HIER

Let op: een staflid kan alleen gebruik maken van onderstaande functionaliteiten, als hij/zij juist geregistreerd staat in Sportlink Club.  Je moet de functie van trainer/coach, trainer, assistent-trainer/coach of teammanager hebben. De ledenadministratie registreert de stafleden in de functie die ze uitvoeren bij een team.

Wie zijn de stafleden?
In de afbeelding hieronder zie je de belangrijkste functies en wanneer iemand welke functie moet hebben. Het is belangrijk dat iedereen in de juiste rol wordt geregistreerd in het bondsteam: trainers en coaches in één van de trainersrollen en teammanager als teammanager.

Voorbeelden 
  • Maartje geeft doordeweeks training aan de JO8-2 en in het weekend is ze coach van het team. Daarnaast vult ze ook het digitaal wedstrijdformulier. Zij wordt geregistreerd als trainer/coach. 
  • Dylan maakt voor de JO15 elke uitwedstrijd een rijschema, houdt bij wie er afwezig zijn en vult het digitale wedstrijdformulier in bij iedere wedstrijd. Hij wordt geregistreerd als teammanager.

Bron: KNVB

PS de invulling van de teams (spelers/stafleden) voor komend seizoen volgt in de eerste week van juli, deze zijn momenteel dus nog niet beschikbaar/zichtbaar in de apps.