Veranderingen in nieuwe opleidingspiramide voor voetbalcoaches

Vanaf het seizoen 2023/’24 verandert er wat aan de voetbalcoach-opleidingen van de KNVB. Wat je daar vooral van gaat merken, is de wijziging van de namen van de opleidingen. Dat gebeurt omdat de UEFA de opleidingen in alle Europese landen beter op elkaar wil laten aansluiten.

In de meeste gevallen verandert er niets voor de coaches, maar toch is het verstandig deze informatie goed te bekijken. Dan weet je precies waar je aan toe bent, en komt niemand voor verrassingen te staan. 

Naamswijziging naar Voetbalcoach 1 t/m 5

De opleidingen zullen vanaf volgend seizoen Voetbalcoach 1 tot en met 5 gaan heten. Inhoudelijk verandert er in principe niets aan de opleidingen en ook voor het niveau waar je in Nederland op mag coachen verandert er niets. Vanzelfsprekend heeft de wijziging van naam ook geen effect op de diploma’s van trainers die deze al eerder gehaald hebben. 

Opleidingen bij de KNVB Voetbalacademie 

De KNVB wil het voetbal in Nederland ontwikkelen en ervoor zorgen dat voetballers een leven lang plezier halen uit het spel. Voetbalcoaches spelen hierbij natuurlijk een belangrijke en directe rol. Als voetbalcoach zorg jij ervoor dat jouw team met plezier beter leert voetballen in een veilige situatie, zowel tijdens de training als in de wedstrijd. 

KNVB Voetbalacademie  

Om aan te blijven sluiten bij de veranderende wereld van het voetbal, worden de opleidingen bij de KNVB jaarlijks geëvalueerd en aangepast. De KNVB Voetbalacademie werkt er hard aan om de opleiding actueel en van kwalitatief hoog niveau te houden. Ook streeft de KNVB Voetbalacademie ernaar om zoveel mogelijk maatwerk te leveren aan de deelnemers, wel gebeurt dit altijd binnen de kaders die de UEFA aan het diploma stelt. 

BRON: KNVB