Voorbeschouwing Walcheren – MZC’11

Na de overwinning op FC Axel van vorige week wacht morgen de belangrijke uitwedstrijd tegen Walcheren. Belangrijk omdat MZC bij minimaal een gelijkspel zeker is van een plaats bij de bovenste 8 ploegen van de 2e klasse. De elftallen op plaats 9, 10 en 11 spelen nacompetitie en de nummers 12, 13 en 14 degraderen rechtstreeks naar de 3e klasse.

Alleen in het seizoen 2013/14 wist Walcheren thuis van MZC te winnen. Alle andere wedstrijden die beide ploegen tegen elkaar speelden, was de winst (zowel uit als thuis) voor MZC. Er werd tijdens de 7 confrontaties nog nooit gelijk gespeeld.

Morgen om 14.30 uur wordt er afgetrapt op het hoofdveld van Sportpark Bonedijke in Vlissingen en de wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter C.P. Felix.

De heenwedstrijd werd met overtuigende cijfers door MZC gewonnen. Het werd op Sportpark Den Hogen Blok 5-1 met doelpunten van Sander Backx, Sander van Vossen, Jesse van Vlies, Ramon Janson en Luuk van Vossen.

Vorige week won MZC met 2-0 van FC Axel. De ploeg uit Vlissingen speelde met 2-2 gelijk in de uitwedstrijd tegen WHS.

Opvallend is, dat tijdens de heenwedstrijd tegen Walcheren de plaats van beide ploegen op de ranglijst exact hetzelfde was als op dit moment. Walcheren stond, net als nu, op de 9e plaats en MZC was en is terug te vinden op de 6e plaats.

Het verschil in punten tussen beide elftallen is 4 punten in het voordeel van MZC. Ook heeft MZC een beter doelsaldo dan Walcheren namelijk +4 voor MZC en -9 voor Walcheren.

Het spelen op het veld van Walcheren was altijd een behoorlijke uitdaging in verband met ganzenpoep op het veld. Maar volgens Omroep Zeeland heeft SV Walcheren er nu een oplossing op gevonden. Labrador Duggan loopt sinds kort met zijn baasje over de voetbalvelden om de ganzen te verjagen. Het blijkt dat de ganzen daar van schrikken en op zoek gaan naar een andere plaats. De spelers zullen morgen merken of dit ook echt geholpen heeft.

Naast de eerste selectie speelt ook het tweede van MZC morgen een uitwedstrijd tegen Walcheren. De spelers van het tweede beginnen om 12.45 uur aan hun wedstrijd tegen het tweede van Walcheren. 

Met een lekker zonnetje en ongeveer 19 graden een perfecte dag om morgen zowel het eerste als tweede aan te moedigen in Vlissingen.