Voorbeschouwing MZC’11 – FC Axel

Op zaterdag 10 december vorig jaar stond in het koude Axel de heenwedstrijd op het programma. Morgen de tweede ontmoeting dit seizoen tussen MZC’11 en FC Axel. Op het slechte veld in Axel won MZC met 1-3 door doelpunten van Rody Vermue, Luuk van Vossen en Ramon Janson.

Morgen zal de wedstrijd op het Zierikzeese kunstgras onder leiding staan van de heer M. Klaare en zal er om 14.30 uur worden afgetrapt.

Om zeker te zijn van dat MZC ook volgend seizoen in de tweede klasse zal uitkomen, is een overwinning op de nummer 13 van de ranglijst noodzakelijk. Uiteraard moet je kijken naar je eigen prestatie, maar morgen zal toch ook met een schuin oog gekeken worden naar de wedstrijd WHS-Walcheren, omdat dit de twee ploegen zijn die onder MZC staan.

Met nog 3 wedstrijden te gaan staat MZC op de 7e plaats met 33 punten. Dat is twee punten meer dan Walcheren dat terug te vinden is op de 9e plaats. Plaats 9, 10 en 11 betekent nacompetitie.

MZC heeft nog twee thuiswedstrijden te weten tegen FC Axel (morgen) en Arnemuiden (op 27 mei) en één uitwedstrijd tegen Walcheren (op 20 mei). Zoals gezegd werd de uitwedstrijd tegen Axel met 1-3 gewonnen door MZC, de thuiswedstrijd tegen Walcheren werd met 5-1 gewonnen en de uitwedstrijd tegen Arnemuiden ging met 3-1 verloren.

Dit seizoen is er een groot verschil tussen de prestaties van de eerste selectie in thuis- en uitwedstrijden.

  • Thuiswedstrijden MZC – 6 x winst, 3x gelijk en 2x verlies
  • Uitwedstrijden MZC – 4x winst en 8x verlies

Terwijl MZC de wedstrijd voor de korte break met 4-0 won van De Meeuwen, verloor Axel met 1-2 van WHS.

Voor de wedstrijd zal de selectie van Adriaan Nieuwenhuijse gezamenlijk lunchen wat mede mogelijk gemaakt wordt door Uw Slager Ornée Bolier uit Zierikzee.

–        De wedstrijdbal wordt gesponsord door Pro Connect Networks B.V. uit Willemstad.

–        Pupillen van de Week zijn: Bette Verkaart en Floor Tamerus (beide spelend in MZC’11 JO11-3JM)