Paal en lat staan goed resultaat voor MZC’11 in de weg

Nadat MZC’11 2 voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste kampioen werd, mocht de eerste selectie beginnen aan de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Arnemuiden. Sander Backx en Jaimy Matthews waren door blessures niet inzetbaar en Jesse van Vlies was voor dit laatste treffen geschorst.

Met Rody Vermue in de spits kreeg MZC na 30 seconden via Sander van Vossen de eerste kans van de wedstrijd. Zijn schot miste echter kracht om de keeper te passeren. Na 10 minuten spelen kwam Arnemuiden op voorsprong. Uit een vrije trap scoorde Arnemuiden van dichtbij de 0-1. In de 19e minuut kwam MZC al weer op gelijke hoogte. Na een voorzet van Luuk van Vossen scoorde Rody Vermue de 1-1. MZC speelde geduldig en probeerde te combineren en gedoseerd aan te vallen. Eén van die aanvallen resulteerde in een 2-1 voorsprong voor MZC. In de 40e minuut een aanval via Rody Vermue die zorgde dat Sander van Vossen aan de linkerkant van het strafschopgebied in balbezit kwam. Dit keer was het wel raak en passeerde Sander van Vossen de keeper van Arnemuiden.

Lang kon MZC niet genieten van de voorsprong, want een minuut later stond het alweer gelijk. Met een 2-2 stand floot de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.

De tweede helft was 4 minuten onderweg toen Ramon Janson MZC op een 3-2 voorsprong zette, maar de assistent grensrechter zag dat Ramon Janson scoorde vanuit buitenspel positie en dus keurde de scheidsrechter de goal af. Aan de reacties van de spelers van MZC en het Zierikzeese publiek te zien, was het zeer de vraag of de goal afgekeurd had moeten worden.

In de 57e minuut de eerste wissels van vertrekkend MZC-coach Adriaan Nieuwenhuijse. Remco Lafeber en Rody Vermue verlieten het veld en werden vervangen door Niels van der Maas en Christon Ainabe.

Na 66 minuten spelen was het de paal dat een doelpunt van MZC verhinderde. Na een corner van MZC kwam de afvallende bal voor de voeten van Luuk van Vossen die resoluut uithaalde, maar via de paal ging de bal naast.

De derde wissel van MZC kwam in de 72e minuut. Ramon Janson ging naar de kant en Brett de Vos kwam binnen de lijnen. 

Na een goed genomen vrije trap van Sander van Vossen kon de bal ternauwernood door de keeper van Arnemuiden over de lat getikt worden. Vlak na de vrije trap van MZC kwam Arnemuiden toch weer op voorsprong. Van dichtbij kon de nummer 10 van Arnemuiden de 2-3 binnen schieten.

Aan het eind van de wedstrijd waren er nog twee grote mogelijkheden voor MZC. Dit keer voorkwam de lat dat het schot van Sander van Vossen in het doel van Arnemuiden verdween en twee minuten later kwam een schot uit de draai van Luuk van Vossen wederom op de paal.

Het slotakkoord was voor MZC-keeper Thijs Rombouts. Op aangeven van de hele ploeg ging Thijs in de slotseconden van de wedstrijd bij een corner mee naar voren. Zijn kopbal ging maar net naast. En dus eindigde de laatste thuiswedstrijd in 2-3 overwinning voor Arnemuiden.

Na afloop van de wedstrijd werd er afscheid genomen van trainer Adriaan Nieuwenhuijse en verzorger Dennis Koole. Naar goed gebruik werd na afloop van de laatste competitiewedstrijd de “MZC Speler van het Seizoen” bekend gemaakt. Deze eervolle vermelding was dit seizoen voor middenvelder Jesse van Vlies. 

Een seizoen met hele goede wedstrijden (denk aan Yerseke thuis en DBGC uit) en een seizoen met wedstrijden die je liever wilt vergeten (zoals NSVV uit en RCS uit). Met andere woorden een zeer wisselvallige seizoen, maar wel een seizoen waarbij, zoals de voorzitter het na afloop van de wedstrijd verwoordde, de missie en doelstelling gehaald is, namelijk handhaving in de 2e klasse. Met 37 punten eindigt MZC dit seizoen op de 7e plaats.

Vanaf deze plaats hartelijk dank aan alle vrijwilligers die er voor zorgen dat zoveel teams van MZC elke zaterdag weer kunnen voetballen en dank aan alle supporters voor het bijwonen en steunen van de eerste selectie. 

Tot slot: Een fijne vakantie en tot volgend seizoen!!!

Scoreverloop:
.10 0-1
.19 1-1 Rody Vermue
.40 2-1 Sander van Vossen
.41 2-2
.77 2-3

Opstelling MZC’11:
Thijs Rombouts, Rick Ganzeman, Remco Lafeber (.57 Niels van der Maas), Roemer Bij de Vaate, Coen Dalebout, Kyle van Tiggelhoven, Sven Heijboer, Luuk van Vossen, Ramon Janson (.72 Brett de Vos), Rody Vermue (.57 Christon Ainabe) en Sander van Vossen