Overschrijvingsperiode, hoe zit het ook alweer?

De overschrijvingsperiode is aangebroken. Een belangrijk item want…Spelers die volgend seizoen bij een andere vereniging in de categorie A willen spelen dienen hiervoor een overschrijving aan te vragen. Dit geldt ook voor spelers die in de afgelopen drie jaar hebben gevoetbald en inmiddels zijn afgemeld bij hun oude vereniging.

Zoals ieder jaar is de deadline voor het aanvragen van de overschrijvingen 15 juni, om 23.59 uur. Deze verzoeken worden vervolgens verleend per 1 juli.

Deze regeling geldt voor spelers die in het nieuwe seizoen in categorie A willen uitkomen. Dit geldt ook voor spelers bij wie verwacht wordt dat ze in categorie A kunnen gaan uitkomen. (Bij twijfel altijd op tijd aanvragen).

Je wilt overschrijven, wat nu?
Het werkt eenvoudig. Je meldt je in de overschrijvingsperiode aan bij de club waar je komend seizoen wilt gaan spelen en vult daar het aanmeldingsformulier in. Denk hierbij aan je KNVB-relatienummer, die is belangrijk. De nieuwe vereniging meldt je nu digitaal aan in Sportlink Club. De KNVB en de huidige vereniging worden nu automatisch op de hoogte gebracht van de overschrijving.

En verder?
Meldt je officieel af bij de vereniging die je gaat verlaten. Zorg dat je aan de financiële verplichtingen hebt voldaan, zoals de contributie en eventuele kosten voor tuchtzaken (gele/rode kaart), want bij een eventuele contributie-achterstand, kan de oude vereniging een financiële blokkade opleggen. De overschrijving wordt in dat geval niet doorgevoerd totdat aan de verplichting is voldaan. Denk ook aan het inleveren van spullen die je in bruikleen van de club hebt.

Niet onbelangrijk!
Overschrijvingen kunnen bij de nieuwe vereniging worden aangemeld tot en met 15 juni 2021 (uiterlijk 23.59 uur). Wacht echter niet tot het laatste moment met je aanvraag want deze moet ook verwerkt worden.