Laatste weken seizoen 2022/2023 zijn aangebroken!

We zijn in de laatste fase van het seizoen beland, nog een paar wedstrijden en dan zit seizoen 2022/2023 erop. Uiteraard zijn de voorbereidingen op seizoen 2023/2024 alweer in volle gang maar de focus ligt voorlopig nog even op de afsluitende weken van het lopende seizoen.

Bij het 1e en 2e elftal staat de druk er nog flink op; het 1e wil nacompetitie ontlopen en het 2e doet nog altijd mee voor het kampioenschap. Bij de overige senioren-mannenteams dingt niemand (meer) mee voor de prijzen. Het 5e elftal wil het seizoen wellicht het liefst snel vergeten.

Dat is voor Vrouwen 1 waarschijnlijk niet anders. In tegenstelling tot Vrouwen 2, dat tot de derde ronde in de beker kwam en in de competitie een derde plaats inneemt, is het seizoen voor Vrouwen 1 niet het succesvolste gebleken. Vrouwen 1 speelt zaterdag 13 mei reeds de laatste wedstrijd van het seizoen.

Meisjesteam MO17-1 geeft een goed gevolg aan de 2e fase want in de 3e fase ligt het kampioenschap opnieuw voor het oprapen. Daarvoor moet het nog wel twee wedstrijden het koppie erbij houden. MO17-2 heeft in mei nog 4 competitiewedstrijden af te werken. Vervolgens sluiten beide MO17-teams het seizoen af met het Final League Toernooi dat de KNVB nog organiseert op 10 juni.

JO19-1, waarvoor de competitie nog niet beslist is, moet nog 2 wedstrijden spelen. Voor enkele spelers de laatste wedstrijden in het MZC-shirt, de doorstroming naar de senioren gaat namelijk gepaard met wat overschrijvingen naar eilandelijke verenigingen.

Voor JO17-1 is de maand mei nog gevuld met 4 wedstrijden. En wat zou het voor het team leuk zijn als het nog een keer tot winst kan komen, want 2022/’23 was een betrekkelijk zure episode waarin JO17-1 nog maar 3 keer zegevierend was.

Voor de JO15-teams zijn de laatste wedstrijden in de eindstrijd nog spannend voor de uiteindelijke eindstand in de 3e fase. Zeker voor JO15-1 behoort voor het kampioenschap tot een reële kans. Voor JO15-2 is die optie op zich niet onmogelijk maar is daarbij wel heel erg afhankelijk van de fouten bij anderen en mag dan zelf absoluut niets laten liggen.

Spannend is bij de JO13-teams iets minder het geval. Tuurlijk zullen die er ook alles aan doen om nog punten in de wacht te slepen, maar spelen voor de titel is eigenlijk voor alle teams, uitgezonderd JO13-3, al niet meer aan de orde gezien de stand in de competitie tot nu toe.

In de leeftijdscategorie JO11 staan voor JO11-2 en JO11-3 nog 2 wedstrijden op het programma. JO11-1 heeft er nog drie die gespeeld moeten worden. JO11-3, het meisjesteam, sluit op 20 mei af tegen koploper De Westhoek JO11-2. Zou het ze lukken om nog te stunten in die laatste wedstrijd?

Iedereen nog heel veel plezier en succes in de laatste weken!! Zet hem op!!

PS

Gegevens van de JO7 t/m JO10 teams zijn in dit verslag niet meegenomen omdat door de KNVB bij deze leeftijdscategorieën geen (uitslagen en) standen worden gepubliceerd. Trainers/leiders van deze teams die deze gegevens zelf bijhouden en die graag een (eventueel) kampioenschap kenbaar willen maken, kunnen contact leggen met socialmedia@mzc11.nl Ook gemaakte foto’s/verslagen van de resterende wedstrijden van het seizoen zijn welkom.

Wil je in de kantine een seizoenafsluiting met je team organiseren? Informeer gerust eens bij Linda naar de mogelijkheden. Doe dit wel op tijd en houd er rekening mee dat dit niet kan van 5 t/m 10 juni (ivm drukte rondom bedrijventoernooi en MZC familiedag) Gegevens Linda Kristalijn, kantinebeheerster: 06-53920001, lindakristalijn@hotmail.com