JO19 eindigt als gedeeld derde in hoofdklasse

MZC JO19-1 zat zaterdag in de slotfase dicht tegen een overwinning, maar uiteindelijk moest de ploeg op Den Hogen Blok genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel tegen VVGZ. Hiermee hield de Zierikzeese formatie weliswaar VVGZ onder zich, maar kwam het 2 punten tekort gedeeld tweede te worden.

Al is gedeeld derde worden natuurlijk ook een prima prestatie. Zeker gezien de pittige beginperiode in de hoofdklasse. In de beker werd ruim verloren van zowel Terneuzen (5-0) als SC Gastel (5-1). In de competitie voor de winterstop werd het eennalaatste. Er was echter een duidelijke stijgende lijn te zien. Reden om als doelstelling ‘middenmoot’ te stellen.

Die doelstelling werd ruimschoots gehaald. JO19 verloor maar één competitiewedstrijd na de winterstop en werd samen met Oranje Wit de meest scorende ploeg. Er had zelfs nog een hogere klassering in gezeten. Want de uiteindelijke kampioen Terneuzen werd thuis knap op 1-1 gehouden, terwijl in de eindfase de winst zomaar gestolen had kunnen worden. Tegen de nummer 2 Oranje Wit stond MZC net voor tijd nog met 1-0 voor, maar moest helaas nog de 1-1 geïncasseerd worden.

Al met al een uitstekend seizoen, waarop de trainers Barry Hage en Jacky de Bruine tevreden terugkijken: “JO19 is een zeer talentvolle groep met veel mogelijkheden. De nadruk is gedurende het seizoen vooral gelegd op het als team functioneren. We hebben veel aanvallend georiënteerde spelers, maar die moesten ook mee in het als team verdedigen. Er is nog genoeg te verbeteren, maar dat mag een groot deel van deze groep bij de senioren gaan laten zien.”