1-0, 2-0, 2-1, 2-2 = VOLGEND SEIZOEN 2E KLASSE

MZC en uitwedstrijden op gras is dit seizoen niet een hele gelukkige combinatie. Zo ook vanmiddag in de uitwedstrijd tegen Walcheren. Het tweede had vanmiddag het goede voorbeeld gegeven door hun uitwedstrijd tegen Walcheren met 1-5 te winnen, maar de eerste selectie speelde een uiterst zwakke wedstrijd.

Na 2 minuten spelen kwam MZC al op een 1-0 achterstand. Na een scrimmage voor de goal probeerde Thijs Rombouts de bal nog uit het doel te krijgen, maar de bal had de doellijn al gepasseerd en zo kwam Walcheren op een 1-0 voorsprong. 

Walcheren verdedigde massaal en elke bal richting het Vlissings doelgebied werd hoog en zo ver mogelijk weggewerkt. MZC kwam er niet doorheen. Er waren wel wat kleine mogelijkheden, maar tot scoren kwam MZC niet. 

Na rust kreeg MZC weer een snelle tegengoal. In de 52e minuut scoorde Walcheren uit een vrije trap van zeer grote afstand. Er moest nu echt wat gebeuren om definitieve handhaving niet op de laatste wedstrijddag aan te laten komen.

In de 64e minuut kreeg een speler van Walcheren zijn tweede gele kaart van de middag en dat betekende dat MZC tegen 10 man verder moest. Met een man meer op het veld betekent niet altijd (meestal niet eigenlijk) dat het makkelijker voetballen wordt, maar gelukkig was dat vanmiddag wel het geval. 

Na 66 minuut spelen eindigde een MZC-aanval met een schot van Luuk van Vossen. De keeper, die de hele wedstrijd de ballen al niet klemvast pakte, liet ook deze bal los en Ramon Janson kon de bal achter de keeper werken. Dat betekende de aansluitingstreffer, zoals dat zo mooi heet, voor MZC.

Bijna 10 minuten na de 2-1 was het wederom Ramon Janson die de keeper kansloos liet. Een vrije trap voor MZC werd door de linksbuiten van MZC tot doelpunt gepromoveerd. (zie video aan het einde van dit verslag). Opluchting op het veld en langs het veld, want een gelijkspel betekende rechtstreekse handhaving. Hoe gek dat ook klinkt als je op de 6e plaats staat.

Het laatste kwartier speelden beide ploegen de bal rond zonder echt aan te zetten. Voor beide elftallen was een punt genoeg, want MZC speelt volgend seizoen ook in de tweede klasse en Walcheren maakt door het punt en de uitslagen op de andere velden ook nog kans op rechtstreekse handhaving.

Na zo’n 6 minuten extra tijd voornamelijk wegens tijdrekken door Walcheren floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een heel belangrijk punt in een matige wedstrijd.

Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen. Dan ontvangt de selectie van Adriaan Nieuwenhuijse (in zijn laatste wedstrijd als coach van MZC’11) de nummer 5 van de ranglijst te weten Arnemuiden. De aftrap is om 14.30 uur op Sportpark Den Hogen Blok.

Scoreverloop:
.2 – 1-0
.52 – 2-0
.66 – 2-1 Ramon Janson
.77 – 2-2 Ramon Janson

Gele kaart: Jesse van Vlies

Opstelling MZC’11:
Thijs Rombouts, Kyle van Tiggelhoven (.89 Micca Bouwman), Remco Lafeber, Roemer Bij de Vaate, Coen Dalebout (.65 Rick Ganzeman), Jesse van Vlies, Sven Heijboer, Luuk van Vossen, Ramon Janson, Rody Vermue en Sander van Vossen.