Voorbeschouwing Zuidland – MZC’11

Na een vrij weekend in verband met de Paasdagen reist de eerste selectie van MZC morgen af naar Zuidland. Daar staat om 14.30 uur de wedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst op het programma. De wedstrijd zal onder leiding staan van de heer D.A.P.H. van Helden.

Na de goede thuiswedstrijd tegen NSVV van 2 weken geleden waarbij MZC het de koploper moeilijk maakte en op basis van het spel een punt verdiende, is er morgen weer een wedstrijd tegen de top van de 2e klasse.

De thuiswedstrijd tegen Zuidland eindigde in een 3-3 gelijkspel waarbij de doelpunten namens MZC gemaakt werden door Luuk van Vossen, Rody Vermue en Sander van Vossen. 

In het seizoen 2016/17 en 2018/19 (bekercompetitie) speelden beide ploegen ook al tegen elkaar. Deze drie wedstrijden werden alle drie door Zuidland gewonnen.

Zuidland zit zoals ze dat noemen in een “lastige fase”. Van de laatste vier wedstrijden werden er 2 wedstrijden verloren (tegen WHS met 3-1 en Arnemuiden met 0-4), één  wedstrijd gelijkgespeeld (tegen Yerseke (1-1)) en won de ploeg van trainer Tom Larssen de thuiswedstrijd tegen VCK (3-2). 

MZC verloor 2 van de laatste 4 wedstrijden (tegen RCS en NSVV) en twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel (tegen Hellevoetsluis en DBGC). Tegen de top 4 ploegen van de ranglijst speelde MZC wel de betere wedstrijden, dus wie weet betekent dat een goed resultaat voor morgen.

De topscorer aan de kant van Zuidland is Robin van Buuren met 13 goals. Bij MZC is Luuk van Vossen degene die het vaakst gescoord heeft namelijk 12 keer. 

Morgen zullen we zien hoe het team van Adriaan Nieuwenhuiijse het zal doen zonder de geblesseerde Jaimy Matthews en de geschorste Rody Vermue.