Voorbeschouwing SSV’65 – MZC’11

Na de belangrijke overwinning van vorige week tegen De Meeuwen (4-0) is er morgen de voorlaatste van nog twee uitwedstrijden van dit seizoen. Dit keer gaat MZC op bezoek bij SSV’65 uit Goes.

De heenwedstrijd werd door MZC met 4-1 gewonnen met doelpunten van Ramon Janson, Sander van Vossen en 2x Luuk van Vossen. Tegen SSV is de vorige week geschorste Roemer Bij de Vaate weer van de partij, terwijl de geblesseerde Jaimy Matthew nog afwezig is.

Historie:

SSV en MZC speelden in het verleden in het totaal 13 keer tegen elkaar (de allereerste wedstrijd was een oefenwedstrijd in het seizoen 2011/12). Van die 13 keer wist MZC 6x te winnen, werd er 4x gelijkgespeeld en 3x verloren. MZC scoorde in het totaal 25 keer terwijl SSV 22 keer de MZC keeper wist te passeren. Vorig seizoen wist MZC twee keer te winnen van SSV te weten de uitwedstijd met 1-3 (doelpunten van Sander Backx, Ramon Janson en Jesse van der Linden) en de thuiswedstrijd met 2-1 (doelpunten van Ramon Janson en Jesse van der Linden).

Stand (met nog 4 wedstrijden te gaan):

 1. Yerseke – 22 wedstrijden – 35 punten
 2. Arnemuiden – 22 wedstrijden – 34 punten
 3. MZC’11 – 22 wedstrijden – 30 punten
 4. WHS – 22 wedstrijden – 29 punten
 5. Walcheren – 22 wedstrijden – 28 punten
 6. RCS – 22 wedstrijden – 25 punten
 7. VCK – 22 wedstrijden – 22 punten
 8. De Meeuwen – 22 wedstrijden – 20 punten
 9. FC Axel – 22 wedstrijden – 20 punten
 10. SSV’65 – 22 wedstrijden – 14 punten

Programma speelronde 23:

 • De Meeuwen – Hellevoetsluis
 • Zuidland – RCS
 • NSVV – DBGC
 • Arnemuiden – Yerseke
 • Walcheren – VCK
 • FC Axel – WHS
 • SSV’65 – MZC’11

Feiten en wetenswaardigheden:

 • SSV’65 verloor vorige week met 4-2 van WHS waardoor volgens het verslag op de Goese website “SSV’65 verder in de problemen” is.
 • De MZC aanvallers hebben samen 34 x gescoord namelijk Luuk van Vossen 13 keer, Sander Backx 9 keer, Sander van Vossen 7 keer en Ramon Janson 5 keer. Drie van de vier aanvallers hebben dit seizoen ook in de thuiswedstrijd tegen SSV’65 gescoord.
 • Op 29 april 2007 was er de historische ontknoping in de Eredivisie. AZ, AJAX en PSV stonden gelijk in punten. AZ verloor van Excelsior, AJAX kwam 1 doelpunt tekort tegen Willem II en PSV werd op doelsaldo kampioen tegen Vitesse.
 • Aanvoerder Sven Heijboer en MZC’s nummer 10 Luuk van Vossen zijn beiden nog 1 doelpunt verwijderd van hun 30e competitietreffer voor MZC.
 • De gemiddelde leeftijd van de MZC-spelers is 23,6 jaar. Daarmee behoort MZC tot 1 van de jongste ploegen in de 2e klasse.
 • De wedstrijd zal om 14.30 uur worden gespeeld op Sportpark Het Schenge in Goes en onder leiding staan van scheidsrechter de heer R.S. Kenson.

Aan het verleden, de feiten en wetenswaardigheden heeft MZC niets. De focus moet gericht zijn op de belangrijke wedstrijd van morgen. Winst is van essentieel belang om op de 7e plaats te blijven staan en weg te blijven van de 9e plaats en dus van nacompetitie.