Voorbeschouwing MZC’11 – De Meeuwen

Over de wedstrijd van afgelopen zaterdag is al veel gezegd en geschreven, dus de focus gaat nu op de wedstrijd van morgen tegen De Meeuwen uit Zoutelande.

Op Sportpark Den Hogen Blok zal morgen om 14.30 uur de aftrap zijn onder toeziend oog van scheidsrechter S. de Wild. Het elftal van trainer Adriaan Nieuwenhuijse zal het morgen nog steeds moeten doen zonder de geblesseerde Jaimy Matthews, maar Rody Vermue is weer terug van een wedstrijd schorsing. De andere centrale verdediger, Roemer Bij de Vaate, kreeg vorige week zijn vijfde gele kaart en zal morgen de wedstrijd vanaf de kant moeten bekijken.

MZC en De Meeuwen speelden al 12 keer tegen elkaar. Van die 12 wedstrijden wist MZC er 7 te winnen, 2 werden er gelijk gespeeld en 3 keer ging de overwinning naar De Meeuwen. De laatste drie seizoenen werd er door MZC niet verloren.

Seizoen 2020/21:

  • De Meeuwen – MZC – 1-4 (doelpunten van Dylon Oosterboer, Sander Backx, Jesse van der Linden en Sven Heijboer)

Seizoen 2021/22:

  • De Meeuwen – MZC – 2-2 (2 doelpunten van Ramon Janson)
  • MZC – De Meeuwen – 2-0 (doelpunten van Sander Backx en Ramon Janson)

Seizoen 2022/23:

  • De Meeuwen – MZC – 0-1 (doelpunt van Luuk van Vossen – zie video van de benutte penalty)

De Meeuwen vinden we terug op de 12e plaats met 20 punten en MZC staat op de 7e plaats met 27 punten.

De laatste twee wedstrijden werden door De Meeuwen gelijkgespeeld (3-3 tegen WHS en 2-2 tegen VCK). MZC wist de laatste twee wedstrijden geen punt te halen (verlies NSVV 1-2 en Zuidland 4-0).

De wedstrijdbal wordt morgen gesponsord door Blakenburg Stoffering uit Zierikzee. Bo de Bruin en Anouar el Fanani zijn deze keer Pupil van de Week, beiden spelen in MZC JO10-1.

Nadat de spelers morgen voor de wedstrijd een sportlunch (welke mede verzorgd is door Uw Slager Ornée Bolier uit Zierikzee) hebben gegeten, is er morgen maar één doel … en dat is de drie punten!! Aanmoedigingen en steun zijn zeer welkom.

Tot slot een felicitatie voor Sander Backx die afgelopen dinsdag zijn verjaardag vierde.