MZC’11 recht de rug en wint ruim van De Meeuwen

Vandaag kwam de ploeg van de Meeuwen op bezoek in Zierikzee. Na een pastamaaltijd en een sfeeractie van de MZC Ultra’s floot scheidsrechter De Wild voor het begin van de wedstrijd. Na 7 minuten de eerste mogelijkheid van MZC, maar de kopbal van Rody Vermue ging over. Datzelfde overkwam Remco Lafeber in de 33e minuut. Ook zijn kopbal ging over de goal van De Meeuwen. Het meeste balbezit was voor MZC, maar het ontbrak aan de scherpte in de eindpass. Vlak voor rust leek MZC te scoren, maar het schot van Sander van Vossen belandde op de paal en de rebound van Luuk van Vossen ging naast.

Met een 0-0 stand floot de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft. De spanning bij de supporters liep toch wel enigszins op, want er moest vandaag toch echt worden gewonnen.

Na rust hetzelfde spelbeeld. MZC had de bal en De Meeuwen kon daar weinig tegenover zetten. In de 51e minuut kwam Coen Dalebout goed door aan de rechterkant van het veld, maar zijn schot ging over. Een minuut later dan toch de bevrijdende goal voor MZC. Sander Backx zette goed door en de bal kwam voor de voeten van Jesse van Vlies die MZC op een 1-0 voorsprong zette.

De Meeuwen kreeg in de 58e minuut een grote kans op de gelijkmaker, maar de nummer 23 van de ploeg uit Zoutelande schoot over.

Vijf minuten later onderschepte Sander van Vossen de bal op het middenveld en ging richting de goal van De Meeuwen. Ondanks het feit dat hij onderuit gehaald werd, kreeg Sander de bal bij zijn collega-spits. Sander Backx passeerde de keeper en scoorde zo de 2-0.

In de 65e minuut leek het erop dat De Meeuwen de 2-1 scoorde, maar via de lat stuiterde de bal voor de doellijn en kon keeper Thijs Rombouts de bal vangen.

Na 23 minuten spelen in de tweede helft moest Remco Lafeber geblesseerd het veld verlaten en kwam Rick Ganzeman voor hem in de plaats in het centrum van de verdediging.

Een mooie aanval van MZC werd in de 77e minuut beloond met een doelpunt. Vanaf het middenveld speelde Luuk van Vossen Sander Backx in. Die zag dat Coen Dalebout mee naar voren was gekomen. Coen gaf een prima voorzet en bij de eerste paal kon Sander van Vossen de 3-0 scoren. Een aanval uit het boekje.

Drie minuten na de 3-0 was het dit keer Luuk van Vossen die scoorde. Een speler van De Meeuwen gleed uit waardoor Jesse van Vlies de bal kon meenemen en een prima pass op Ramon Janson kon geven die aan de rechterkant van het veld vrij was. Ramon Janson legde de bal breed op Luuk van Vossen die de vierde van de middag voor MZC scoorde.

In de 82e minuut haalde trainer Adriaan Nieuwenhuijse rechtsback Coen Dalebout en spits Sander Backx naar de kant. Voor hen kwamen Owen Schouls en Bart van der Wouden binnen de lijnen.

Ondanks de 4-0 voorsprong bleef MZC volop druk zetten op de verdediging van De Meeuwen. Dat zorgde voor een goede voorzet van Sander van Vossen op de vrijstaande Ramon Janson. Vlak voor de keeper lukte het Ramon niet om de keeper te passeren.

Na drie minuten extra tijd floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Drie hele belangrijke punten voor de Zierikzeese eerste selectie. Een goede wedstrijd, waarbij MZC het meeste balbezit had en vier keer scoorde in de tweede helft.

Scoreverloop:
.52 1-0 Jesse van Vlies
.63 2-0 Sander Backx
.77 3-0 Sander van Vossen
.80 4-0 Luuk van Vossen

Opstelling MZC’11:
Thijs Rombouts, Kyle van Tiggelhoven, Rody Vermue, Remco Lafeber (.68 Rick Ganzeman), Coen Dalebout (.82 Owen Schouls), Jesse van Vlies, Sven Heijboer, Luuk van Vossen, Ramon Janson, Sander Backx (.82 Bart van der Wouden) en Sander van Vossen

Man of the Match: Jesse van Vlies werd vanmiddag uitgeroepen tot Man of the Match.