Goese thee in de rust zorgt voor drie MZC-goals in de tweede helft

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen SSV’65 op het programma. MZC heeft het altijd lastig op Sportpark Het Schenge. Dat was vanmiddag ook weer.

Ondanks dat MZC aan het begin van de wedstrijd een aantal mogelijkheden kreeg (schot van Sander van Vossen via de keeper naast en een schot van Luuk van Vossen over) had MZC het moeilijk. SSV verdedigde compact en het slechte veld hielp zeker niet mee. Na een half uur spelen leek SSV op voorspong te komen. Ondanks dat de scheidsrechter in eerste instantie niets wilde weten van buitenspel, keurde hij de goal, na overleg met assistent-scheidsrechter Roy Snijders, toch af.

Niet veel later leek Sander van Vossen de Zierikzeese ploeg op voorsprong te brengen. Hij speelde zich goed vrij, maar zijn schot ging centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Vanuit een aanval over links was het SSV dat de 1-0 op het scorebord zette. Dat was ook de stand waarmee de spelers aan de thee gingen. Reparatiewerk voor coach Adriaan Nieuwenhuijse want er moest gewonnen worden.

Blijkbaar deed de Goese thee de spelers goed, want in de 2e minuut van de tweede helft was het Rody Vermue die MZC op gelijke hoogte bracht. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Luuk van Vossen. Zijn schot werd geblokt, maar Luuk pikte de bal ter hoogte van de cornervlag op. Het vervolg was een prima voorzet die Sander Backx teruglegde op de inkomende Rody Vermue. Van dichtbij passeerde Rody de keeper.

SSV’65 wist het betreffende doelpunt vast te leggen op video; https://twitter.com/SSV_65/status/1652305971106988032?t=7vHxHocLaZVC5D3oFIsE0g&s=09

Een minuut later kwam MZC op een 1-2 voorsprong. Door een fout van SSV op het middenveld kon Sander van Vossen de bal meenemen richting de goal van SSV. Sander van Vossen zag naamgenoot Sander Backx meelopen en hij legde de bal goed breed waardoor het voor Sander Backx een koud kunstje was om de SSV-keeper voor de tweede keer binnen een minuut kansloos te laten.

En bijna was het in de 48e minuut weer raak. Na een voorzet van Rick Ganzeman kwam de inzet van Sander Backx op de Goese paal.

In de 70e minuut moest Coen Dalebout geblesseerd het veld verlaten en kwam Kyle van Tiggelhoven binnen de lijnen. Dat betekende dat Rick Ganzeman naar de rechtsback positie verhuisde en Kyle aan de linkerkant van de verdediging ging spelen. Na 20 minuten spelen in de tweede helft verliet Sander van Vossen het veld en werd vervangen door Micca Bouwman.

Na een uittrap van Thijs Rombouts kwam Sander Backx in balbezit. Sander speelde Ramon Janson aan die een voorzet gaf richting de naar de goal doorgelopen Sander Backx. Met een rake kopbal tekende hij voor de 1-3 stand.

De derde wissel van MZC kwam in de 82e minuut. Aanvoerder Sven Heijboer ging naar de kant en Niels van der Maas kwam in het veld.

Met nog 1 minuut officiële speeltijd op de klok kreeg MZC een penalty. De normaal van 11 meter zo trefzekere Luuk van Vossen zag zijn inzet door de keeper van SSV worden gekeerd en zo bleef het 1-3 voor MZC.

Drie hele belangrijke punten in een slechte wedstrijd. Het verschil tussen uit- en thuiswedstrijden is heel groot. MZC had sinds 10 december vorig jaar uit niet meer gewonnen. Aan deze negatieve reeks is vandaag een einde gekomen, maar overtuigend was het allerminst, al doet de uitslag anders vermoeden.

Door de uitslagen op de andere velden verandert er niets in de stand. MZC heeft 2 punten marge op de eerste nacompetitie plaats namelijk de negende plaats waar nu Walcheren staat. MZC heeft 33 punten met een doelsaldo van +2 en Walcheren heeft 31 punten met een doelsaldo van -9. De uitwedstrijd tegen Walcheren staat op 20 mei as op het programma.

Volgend weekend is een voetballoos weekend. Op zaterdag 13 mei as ontvangt MZC de nummer 13 van de ranglijst. Axel FC komt dan op bezoek in Zierikzee.

Scoreverloop:
.30 1-0
.47 1-1 Rody Vermue
.48 1-2 Sander Backx
.81 1-3 Sander Backx

Gele kaarten: Ramon Janson en Luuk van Vossen

Opstelling MZC’11:
Thijs Rombouts, Rick Ganzeman, Rody Vermue, Roemer Bij de Vaate, Coen Dalebout (.70 Kyle van Tiggelhoven), Jesse van Vlies, Sven Heijboer (.82 Niels van der Maas), Luuk van Vossen, Ramon Janson, Sander Backx en Sander van Vossen (.75 Micca Bouwman)