“Geluk van de koploper” zorgt voor nederlaag MZC’11

Ondanks de 1-2 nederlaag van vandaag tegen koploper NSVV klonken er veel positieve woorden over het spel van de ploeg van Adriaan Nieuwenhuijse. “Ik heb een heerlijke pot voetbal gezien”, “een gelijkspel was gezien het spel van MZC zeker verdiend geweest”, “een puntje-van-de-stoel wedstrijd”, “amper foute passes vanmiddag en iedereen heeft de benen uit zijn lijf gelopen” en “er stond vanmiddag een echt team”‘. Complimenten over het spel van MZC, maar helaas geen punten.

Aan de aftrap stonden twee ploegen die wilden voetballen. MZC speelde geconcentreerd en zette de verdediging van NSVV onder de druk. Tot grote kansen kwam het niet, maar het spelbeeld was veelbelovend. Toch moest de ploeg uit Zierikzee een tegenvaller incasseren. Na exact een half uur spelen kwam NSVV op voorsprong. Vlak voor keeper Thijs Rombouts werd de bal door verschillende spelers aangeraakt en zo van richting veranderd waardoor Thijs Rombouts, ook nog gehinderd door een NSVV-speler, de bal in het doel van MZC zag verdwijnen.

Ondanks de tegenvaller bleef MZC voetballen, strijd leveren en meters voor elkaar maken. En dat leverde een minuut voor rust de terechte gelijkmaker op. Een vrije trap aan de linkerkant van het strafschopgebied van NSVV, na een overtreding op Sander van Vossen, werd door Luuk van Vossen voor het doel van NSVV gespeeld. Sander van Vossen sprong vlak voor de keeper omhoog, maar miste de bal. MZC’s andere Sander (Backx) wist de bal wel te raken en zo de 1-1 op het scorebord te zetten. Altijd lekker om zo vlak voor de rust gelijk te maken.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Een goed voetballend en fel MZC. Noem het “het geluk van de koploper” maar via Ramon Janson kwam NSVV in de 60e minuut weer op voorsprong. Een vrije trap van NSVV belandde zeer ongelukkig via de nummer 11 van MZC achter keeper Thijs Rombouts.

MZC liet een aantal goede mogelijkheden noteren, maar de goed spelende keeper van NSVV kon telkens een tweede tegentreffer voorkomen. MZC speelde vol op de aanval waardoor er veel ruimte kwam voor de counter van NSVV. Door goed keeperswerk en oplettend verdedigen bleef het bij 1-2. Na 8 minuten extra tijd vanwege onder andere een op het oog zware blessure van de nummer 4 van NSVV floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Op basis van het vertoonde spel had MZC zeker een punt verdiend, maar soms krijg je niet wat je verdiend. De spelers van MZC kregen na afloop van de wedstrijd van de toeschouwers een verdiend applaus. Jammer dat de eerste selectie zichzelf niet beloond met een punt.

Zoals leider Huib Smits na de wedstrijd treffend zei: “we hebben geen punten gehaald, maar de manier van spelen (na een aantal moeizame weken) is evenveel waard als een overwinning”.

Volgende week is er in verband met Pasen geen competitiewedstrijd. De eerstvolgende wedstrijd is uit tegen Zuidland namelijk op zaterdag 15 april as om 14.30 uur.

Scoreverloop:
.30 0-1
.44 1-1 Sander Backx
.60 1-2

Gele kaart: Rody Vermue

Opstelling MZC’11:
Thijs Rombouts, Rick Ganzeman, Rody Vermue, Roemer Bij de Vaate, Coen Dalebout, Jesse van Vlies, Sven Heijboer (.90 Bram de Jonge), Luuk van Vossen, Ramon Janson (.81 Christon Ainabe), Sander Backx en Sander van Vossen