Voorbeschouwing WHS – MZC’11

Na een slechte oefenwedstrijd afgelopen zaterdag tegen Serooskerke (2-3), waarbij MZC’11 ongeveer 15 minuten goed voetbal heeft laten zien en 4 keer op de goal van Serooskerke heeft geschoten (2 doelpunten) is het morgen tijd voor de competitiewedstrijd tegen WHS uit St. Annaland. Om 14.30 uur zal de aftrap zijn op sportpark De Waaije.

De laatste keer dat MZC in St. Annaland speelde was voor de bekercompetitie. MZC was toen de sterkste (op een net gekalkt veld 2). Door doelpunten van Rody Vermue en Sander van Vossen won MZC met 1-2. Op zaterdag 8 oktober 2022 was WHS te gast in Zierikzee. Ook bij deze wedstrijd ging MZC als winnaar van het veld waarbij het ook deze keer 2-1 werd met doelpunten van Ramon Janson en Sander Backx.

WHS speelde afgelopen zaterdag de vijf keer uitgestelde wedstrijd tegen De Meeuwen en won deze thuiswedstrijd met 5-0. Als we het verslag van De Meeuwen mogen geloven is het hoofdveld hobbelig en moeilijk te bespelen. Voor de “carnavalbreak” won MZC thuis van VCK met 4-1. In deze wedstrijd kreeg MZC een penalty. MZC kreeg deze competitie al een behoorlijk aantal penalty’s. Zie onderstaand lijstje:

  • MZC – Yerseke – genomen door Luuk van Vossen
  • De Meeuwen – MZC – genomen door Luuk van Vossen
  • SSV – MZC – genomen door Ramon Janson
  • Axel – MZC – genomen door Luuk van Vossen
  • MZC – Walcheren – genomen door Ramon Janson
  • MZC – Walcheren – genomen door Luuk van Vossen
  • Yerseke – MZC – genomen door Ramon Janson X
  • MZC – VCK – genomen door Luuk van Vossen

Met andere woorden in 15 wedstrijden kreeg MZC 8x een penalty en bij de wedstrijd tegen Walcheren zelfs twee.

MZC staat op de zesde plaats met 25 punten uit 15 wedstrijden. Voor WHS geldt dat de ploeg uit St. Annaland terug te vinden is op de 8e plaats met 19 punten uit 15 wedstrijden.

Om te zeggen dat een overwinning voor MZC belangrijk is, is overbodig. In deze fase is het belangrijk om de aansluiting met de top te houden. Je weet nooit wat er op de andere velden gebeurd (zoals het toch wel onverwachte verlies van DBGC tegen VCK van afgelopen weekend). We zullen morgen zien of de Zierikzeese eerste selectie wederom met een overwinning uit St. Annaland zal vertrekken.