Voorbeschouwing RCS – MZC’11

Na het gelijkspel van vorige week tegen Hellevoetsluis waarbij MZC in de extra tijd gelijk maakte, staat morgen het duel tegen de nummer 12 op de ranglijst op het programma. RCS won de heenwedstrijd met 1-3 waarbij Rody Vermue scoorde voor de ploeg uit Zierikzee. Morgen dus een uitwedstrijd voor MZC. Op Sportpark De Albas in Oost-Souburg zal om 14.30 uur worden afgetrapt onder leiding van scheidsrechter D. van Helden.

In het verleden speelde beide teams twee keer eerder tegen elkaar. Eén keer was dit seizoen voor de competitie en in het seizoen 2021/22 oefenden de teams tegen elkaar. Ook in dit treffen was RCS te sterk (4-1). Tijd om deze keer een overwinning te behalen.

Morgen zal de eerste selectie samen met de tweede selectie per bus afreizen naar Oost-Souburg. Het tweede elftal van MZC speelt, net als het eerste, een uitwedstrijd tegen RCS. De wedstrijd van het tweede begint om 12.30 uur.

Dat MZC moeizaam speelt maar toch punten haalt is belangrijk in deze fase van de competitie. Trainer Adriaan Nieuwenhuijse was na afloop van de wedstrijd tegen Hellevoetsluis “blij met een punt” en gaf ook aan “we moeten toch zelf ook wat punten pakken om weg te blijven uit de onderste regionen”.  En de punten zal de Zierikzeese hoofdmacht maar wat graag meenemen uit Oost-Souburg.

RCS won vorige week met 0-1 van WHS en staat op dit moment op de 12e plaats met 18 punten uit 18 wedstrijden. MZC is terug te vinden op de 6e plaats met 27 punten uit 18 wedstrijden. MZC heeft evenveel punten als de nummer 7 Arnemuiden (maar een beter doelsaldo). Yerseke staat op de 5e plaats met 28 punten.

Yerseke speelt morgen een uitwedstrijd tegen De Meeuwen (nummer 11) en Arnemuiden neemt het, in een uitwedstrijd, op tegen SSV’65 (nummer laatst). Overbodig om te zeggen dat een overwinning van MZC morgen noodzakelijk is.