Voorbeschouwing MZC’11 – DBGC

Na de slechte uitwedstrijd van vorige week tegen WHS, komt morgen de nummer 3 van de ranglijst op bezoek. DBGC staat derde met 34 punten uit 16 wedstrijden. De uitwedstrijd tegen DBGC eindigde in een overwinning voor MZC (4-7) in een voor de toeschouwers en technische staf spannende wedstrijd.

Vorige week kwam MZC geen moment echt in de wedstrijd en dat moet morgen echt beter, maar dat is een understatement. De spelers weten dat ze tegen DBGC meer zullen moeten laten zien als de Zierikzeese eerste selectie de zesde thuisoverwinning wil behalen. In de zeven thuiswedstrijden dit seizoen (tot morgen) heeft MZC 5 keer een overwinning behaald, één gelijkspel en werd er één wedstrijd verloren.

In het verleden hebben DBGC en MZC al een aantal keren tegen elkaar gespeeld te weten:

 • Seizoen 2022/23
  DBGC – MZC – 4-7 (doelpunten van Sander Backx (2x), Sander van Vossen (2x), Luuk van Vossen (2x) en Rody Vermue)
 • Seizoen 2021/22
  MZC – DBGC – 0-0
  DBGC – MZC – 2-2 (doelpunten van Sander Backx en Jesse Kalwij)
 • Seizoen 2019/20
  DBGC – MZC – 1-0
  MZC – DBGC – 2-1 (doelpunten van Sven Heijboer en Jesse van der Linden)
 • Seizoen 2018/19
  DBGC – MZC – 0-2
  MZC – DBGC – 2-0
 • Seizoen 2017/18
  DBGC – MZC – 2-2
  MZC – DBGC – 2-3

Afgelopen zaterdag heeft MZC verloren van WHS (2-1) en DBGC heeft een 2-1 overwinning geboekt tegen SSV’65. Morgen dus de wedstrijd tegen de nummer 6 en de nummer 3. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd. MZC heeft de punten hard nodig om bovenin mee te doen (top 5/6) en DBGC heeft 4 punten achterstand op NSVV (de nummer 2).
NSVV (de ploeg die boven DBGC staat) speelt morgen thuis tegen Yerseke (de ploeg die boven MZC staat met 2 punten meer dan MZC). Het belang van een goed resultaat is duidelijk.

Morgen zal MZC, onder leiding van de heer B. Cakir, de spreekwoordelijke beuk er in moeten gooien met voetbal vol energie, goede combinaties, wilskracht en geloof om de goede statistieken van de thuiswedstrijden nog meer kracht bij te zetten, Yerseke op de hielen te blijven zitten en WHS van zich af te houden.

Tot slot: Felicitaties voor Bram de Jonge (7 maart jl.) en Roemer Bij de Vaate (9 maart jl.) met hun verjaardagen.