Terecht gelijkspel tegen de nummer 3

Vandaag kwam DBGC op bezoek in Zierikzee. De heenwedstrijd werd gewonnen door MZC (4-7), maar vandaag bleef het 0-0. Een wedstrijd waarin beide ploegen niet wilden verliezen, er kansen voor beide ploegen waren en waar de beide keepers de nul hielden.

De eerste 20 minuten waren voor DBGC, maar de eerste goede aanval kwam op naam van MZC. Sander van Vossen zette de aanval op aan de rechterkant van het veld, maar ging richting het centrum van DBGC. Op snelheid en doorzettingsvermogen kreeg Sander van Vossen een kans om te schieten, maar zijn inzet miste kracht en werd tevens geblokt door de centrale verdediger van DBGC.

Nadat het meeste balbezit de eerste 20 minuten voor DBGC was, werd MZC steeds sterker. Toch kreeg DBGC in de 30e minuut een grote kans op de 0-1. De verdediging van MZC werd uitgespeeld, maar het schot ging naast de goal van Thijs Rombouts.

Met nog iets meer dan 5 minuten te spelen een grote kans voor MZC om op voorsprong te komen. Vanaf de linkerkant een voorzet op Sander Backx, maar zijn inzet ging hoog over. Misschien dat MZC hier meer uit had kunnen halen, want ook Sander van Vossen stond vrij voor het doel van DBGC. Vlak voor het rustsignaal een mooie combinatie door de as van het veld tussen Sven Heijboer en Ramon Janson. Laatstgenoemde zag zijn schot naast de goal van DBGC gaan. En dus zochten de spelers de kleedkamers op met een 0-0 ruststand.

De eerste 30 minuten van de tweede helft waren duidelijk voor MZC. Volgens de toeschouwers op de tribune was het wachten op het doelpunt voor MZC. Zo kwam het schot van Roemer Bij de Vaate, na een vrije trap vanaf de linkerkant, op de lat. Een diepe bal van Sven Heijboer op Sander Backx was de start van een kans voor MZC. Nadat Sander Backx de bal breed had gelegd op Ramon Janson ging de inzet van Ramon Janson in de 60e minuut via een DBGC-verdediger naast.

Door een foute pass op het middenveld kreeg DBGC een goede mogelijkheid, maar het schot ging naast. In de 74e minuut was Luuk van Vossen dicht bij de 1-0. Hij speelde zich goed vrij en creëerde daardoor de kans, maar zijn schot vanaf de rechterkant van het veld ging via de lat over.

De laatste 15 minuten zette DBGC de Zierikzeese verdediging flink onder druk en moesten de spelers alle zeilen bijzetten. Tot echte kansen kwam het niet op een schot in de 82e minuut, dat naast ging, na.

Na drie minuten extra tijd floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een vermakelijk duel tussen twee teams die wilden voetballen. Gezien het aantal kansen van beide ploegen waarbij DBGC in de eerste helft het meeste overwicht had en MZC in de tweede helft de betere ploeg was, is de uitslag terecht te noemen. De manier van spelen van MZC biedt zeker mogelijkheden voor de komende wedstrijden.

Gezien het verlies van zowel Yerseke als WHS kan met tevredenheid op het resultaat van vandaag tegen de nummer 3 van de ranglijst worden teruggekeken. Als de opgelegde kansen doeltreffend waren afgerond, had MZC het duel winnend kunnen afsluiten. Maar als telt niet.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd voor de ploeg van Adriaan Nieuwenhuijse. Op Sportpark Den Hoge Blok speelt MZC’11 tegen Hellevoetsluis.