MZC verliest in St. Annaland

De intenties waren goed en trainer Adriaan Nieuwenhuijse moest een aantal wijzigingen doorvoeren door de afwezigheid van Coen Dalebout en Rody Vermue en de lichte blessures van Sander Backx en Jaimy Matthews. Daarom begon MZC in een 4-4-2 opstelling met Sander van Vossen en Ramon Janson in de punt van de aanval tegen WHS uit St. Annaland.

Van te voren was al gewaarschuwd voor het slecht bespeelbare veld, maar MZC had in de eerste helft veel moeite om tot combinaties te komen. Slordig aan de bal, weinig energie, verkeerde keuzes, corners die niet voorbij de eerste paal kwamen en foute passes waren meer regelmaat dan uitzondering. Veelvuldig (achteraf gezien te vaak) werd de lange bal gespeeld en werd er niet van achteruit opgebouwd. Na 12 minuten spelen kwam MZC al op achterstand. Keeper Thijs Rombouts verspeelde de bal op de rand van zijn eigen 16 meter en de spits van WHS profiteerde van deze fout en zette WHS op een 1-0 voorsprong. MZC moest in de achtervolging, maar kwam niet tot kansen.

Het hoogtepunt van de eerste helft van de kant van MZC was een perfecte sliding op de bal van Kyle van Tiggelhoven in het strafschopgebied van MZC.

Na 18 minuten spelen in de tweede helft een grote oplegde kans voor Kyle van Tiggelhoven. Na een voorzet van Sander van Vossen vanaf de rechterkant had Kyle de bal min of meer voor het intikken, maar Kyle schoot de bal tegen de keeper. Dit was de kans om weer terug te komen in de wedstrijd.

In de 64e minuut kwam Jaimy Matthews in het veld en verving Bram de Jonge en ging MZC weer spelen in het 4-3-3 systeem. MZC kreeg iets meer grip op de wedstrijd, maar creëerde geen echte kansen.

In minuut 77 werd verdediger Remco Lafeber naar de kant gehaald en werd Sander Backx als extra aanvaller gebracht. Achterin ging MZC met 3 verdedigers spelen. Drie minuten na de wissel een schot van Luuk van Vossen, maar zijn inzet miste kracht om het de keeper van WHS echt lastig te maken. MZC speelde vol op de aanval en WHS loerde op de counter.

In de 83e minuut werd het niet 1-1, maar 2-0. Een schot van buiten de 16 meter van MZC belandde via de voet van Roemer Bij de Vaate achter keeper Thijs Rombouts. Een minuut later scoorde MZC dan toch de aansluitingstreffer. Na een diepe bal vanaf het middenveld kwam de bal via een verdediger van WHS voor de voeten van Sander Backx die zorgde voor de 2-1.

Vier minuten voor het einde van de officiële speeltijd was er nog een kans voor Sander van Vossen om er een gelijkspel uit te slepen, maar zijn inzet ging over. Door het tijdrekken van WHS kwamen er nog zo’n 6 minuten extra tijd bij waarin MZC bleef aanzetten en met veel energie speelde, maar het bleef 2-1.

Een nederlaag die niet echt nodig was geweest, maar waarbij de spelers van MZC zich toch wel af mogen vragen waarom er in de tweede helft wel de benodigde energie werd geleverd en waarom de eerste helft in alle opzichten ver onder het normale niveau was.

De komende twee wedstrijden zijn thuiswedstrijden tegen Hellevoetsluis en om te beginnen aanstaande zaterdag tegen DBGC. De eerste selectie zal heel wat beter voor de dag moeten komen tegen de nummer 3 van de ranglijst om de drie punten in Zierikzee te houden.

Scoreverloop:

.12 – 1-0
.83 – 2-0
.84 – 2-1 Sander Backx

Gele kaarten: Rick Ganzeman en Thijs Rombouts

Opstelling MZC’11:
Thijs Rombouts, Rick Ganzeman, Roemer Bij de Vaate, Remco Lafeber (.77 Sander Backx), Kyle van Tiggelhoven, Jesse van Vlies, Sven Heijboer, Bram de Jonge (.64 Jaimy Matthews), Luuk van Vossen, Ramon Janson en Sander van Vossen